2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

62 aileye süt ineği dağıtıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 62 aileye, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 124 baş simental cinsi süt ineği dağıtıldı.


Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği Çekalan, Kületek ve Tatarkale Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine süt ineği dağıtımı yapıldı. Çekalan köyünde süt ineklerinin dağıtımı için yapılan törene İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaç, muayene komisyon üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Süt ineği dağımı öncesi Recep Kırbaç, “Hayvanların veteriner hekim tarafından muayenesi yapılacak, peşinden strese karşı ilaçlaması yapılacak, vitamin uygulaması yapılacak ve fotoğraflanması işlemleri sonunda hayvanın gebe olduğu tespit edildikten sonra kura ile hayvan telisleri yapılacak” dedi.
Çekalan, Kületek ve Tatarkale Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında uygulamakta olduğu ortakların mülkiyetinde 62 aileye 124 baş hayvan süt sığırcılığı projesi için ahır inşaatları, işletme binası ve makine dokümanları için 365 bin 306 TL, dağıtılan canlı hayvanlar içinde 544 bin 980 TL kredi sağlanarak aile başına 2'şer adet süt ineği dağıtıldı. İnekleri alan aileler, 2 yıl ödemesiz, 6 yılda eşit taksitlerle faizsiz olarak ödeme yapacaklar.


Amasya'nın Suluova ilçesinden getirtilen 15-20 aylık düve dağıtımı öncesi veteriner hekim tarafından gebelik testleri yapıldıktan sonra çekilen kura ile vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?