6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

65 aracın sahibi aranıyor

Samsun'da yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan operasyon kapsamında çalıntı olduğu tespit edilen, motor ve şasi numaraları değiştirilmiş 65 aracın sahipleri halen belirlenemedi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1,5 yıl önce ''Ayışığı'' kod adıyla başlatılan ve halen sürdürülen operasyonda, çalıntı olduğu belirlenen 165 araç ele geçirildi, 27 kişi tutuklandı.

Ele geçirilen araçlardan 91'i sahiplerine teslim edildi. Motor ve şasi numaraları değiştirildiği için 65 aracın sahipleri belirlenemedi. 9 aracın ise parçalandığı anlaşıldı.

Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan operasyon sonucu, çalıntı araç şebekesinin çökertildiğini söyledi.

Zanlıların ülke genelindeki oto hırsızlarıyla anlaşarak çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirip sahte belgelerle veya parçalayarak sattıklarının anlaşıldığını ifade eden İlhan, bugüne kadar 91 aracın sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

İlhan, ele geçirilen araçlardan 65'inin motor ve şasi numaraları değiştirildiği için sahiplerinin belirlenemediğini, bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Ele geçirilen çalıntı araçlar arasında bir kamyon ile bir iş makinesi de bulunduğunu bildiren İlhan, çalıntı ve motor, şasi numaralarının değiştirildiğinden şüphelenilen 21 araca ise mahkeme kararıyla incelenmek üzere el konulduğunu söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?