6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

69 çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalandı

Samsun İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘4. Etap Makine ve Ekipman Alımlarını Destekleme Programı’ kapsamında 69 çiftçi ile hibe sözleşmesi imzalandı. 

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak amacıyla İl Tarım Müdürlüğü çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen 4. Etap Makine ve Ekipman Alımlarını Destekleme Programı’na müracaat eden 69 çiftçiye 1 adet basınçlı sulama, 1 adet süt sağım ünitesi, 4 adet lazerli tesviye makinesi, 8 adet çayır ve yonca biçme makinesi, 5 adet balyalama makinesi, 8 adet silaj makinesi, 9 adet otomatik sap toplanmalı saman makinesi, 13 adet pülverizatör ve 20 adet bahçe el traktörüne yüzde 50 hibe desteği verildi. Hibe desteği verilen 69 çiftçi ile bugün hibe sözleşmesi imzalandı. 

İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan törende bir konuşma yapan İl Müdürü Sadullah Kirenci, amaçlarının çiftçilerin maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek olduğunu söyledi. 2006 yılında açılan bu tür hibe programlarına sadece 3 veya 4 çiftçinin müracaat ettiğini vurgulayan Kirenci, "Artık çiftçilerimiz bilinçlendi. Her ay belirlediğimiz rakamların üzerinde talep alıyoruz. Bu yıl bakanlık tarafından bize tahsis edilen 1 milyon 400 bin YTL ile çiftçilerimizi destekleyeceğiz. 4 ay içinde bu destekleme parasını harcamamız gerekirken daha birinci ayda çiftçimiz 1 milyon 720 bin YTL üzerinde destek istemiştir. Bunların hepsine destek vermemiz mümkün değil ama bakanlıktan ek para tahsisi isteyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?