2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

70 gündür haber alınamıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bahçe kapısını kapatmak için evden çıkan ve ortadan kaybolan 17 yaşındaki genç kızdan 70 gündür haber alınamıyor.


Anne-babasının ayrı olması nedeniyle dedesi Ahmet Demek ve babaannesi Güner Demek ile Çay Mahallesi Karahafız Sokak'ta yaşayan 17 yaşındaki Dilek Demek, 21 Kasım 2008 Cuma günü akşam saat 17.00 gibi evlerinin bahçe kapısını kapatmak için dışarıya çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Polise haber veren dede ve babaanne, geçen 70 günde torunlarından haber alamadı. Babaanne Güner Demek, torunlarının oturdukları evin bahçe kapısını kapatmak için dışarı çıktığını ve bir anda ortadan kaybolduğunu anlattı. Demek,
dedesinin ayakkabıları ve ev kıyafetleriyle kaybolan Dilek'in 5 saat sonra evlerini telefonla aradığını ve bir daha eve gelmeyeceğini söylediğini belirtti. Kaybolduktan 2 gün sonra tekrar telefonla aradığını ağlayarak anlatan babaanne Demek, torununun 2 saat sonra geleceğini söylediğini ama gelmediğini, kendisini çok sevdiklerini ve eve dönmesini istediklerini söyledi.


Dede Ahmet Demek ise, torunları Dilek ve askerliğini yapan Ercan Demek'e doğduktan sonra anne ve babasının bakmadıklarını, bebekliklerinden bu yana kendilerinin baktığını, maddi anlamda sıkıntılarının olduğunu ama sevgilerini onlardan eksik etmediklerini dile getirdi. Torununun kaçırıldığından şüphelendiğini belirten dede Demek, görenlerin kendilerine ya da polise bildirmelerini istedi.
Kıbrıs'ta askerlik yapan ve kız kardeşinin kaybolması nedeniyle birliğinden izin alan ağabeyi Ercan Demek, kardeşini bulmak için bütün mercilere müracaat ettiğini ancak bir sonuç elde edemediğini kaydetti. Kardeşinin kendi isteğiyle mi kaçtığını, yoksa kaçırıldığını mı bilemediğini dile getiren ağabey Demek, hayatından endişe ettiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?