6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

70 öğrenci öğretmensiz kaldı

Samsun merkeze bağlı bir köyde öğretmenlerin rapor almasından dolayı 70 öğrencinin eğitim gördüğü okulun kapısına kilit vuruldu.

Okun önünde toplanan veliler ve öğrenciler, sorunun çözülmesini istedi.


Canik ilçesine bağlı 120 haneli Başalan köyündeki ilköğretim okulunda 70 öğrenci, öğretmensiz kaldı. Öğretmenlerin rapor alması dolayısıyla okulun kapısına kilit vuruldu. Köylüler, eğitim-öğretim sezonu başından bu yana öğretmen sorununun devam ettiğini ileri sürdü.


Başalan köyündeki kapısı kilitli okul önünde toplanan öğrenciler ve veliler, "Öğretmen istiyoruz" diye haykırdı. Okula gelen öğrenciler, kapının kilitli olması nedeniyle okul bahçesine oynuyor. Bazı öğrenciler ise bahçedeki banklara oturup kitap okuyor. Ayrıca, okul yolunun bozuk olmasına tepki gösteren veliler, çocukların yağmurda, karda, çamurda okula gitmekte sıkıntı çektiklerini belirtti.


2008-2009 Eğitim-Öğretim döneminin açıldığı günden bu yana 3 tane kadrolu öğretmenin bulunduğunu, 2 öğretmenin başka yerde görev yapması ve 1 öğretmenin de raporlu olmamı nedeniyle okulun öğretmensiz kaldığını belirten Köy Azası Celal Parslı, "Bu yıl 3 tane öğretmen atandı. Ama şuan hiçbir öğretmen yok. Bu duruma yetkililerin bir an önce çare bulmasını istiyoruz. Okuldaki 70 çocuğumuz mağdur durumdadır" dedi.


Okul sıralarını çok özlediklerini belirten öğrenciler de her gün okula geldiklerini, ancak kapalı olduğunu gördükleri zaman oyun oynadıktan sonra eve geri döndüklerini söyledi.


Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, şunları söyledi:
"O bölgede 2 tane okulumuz var. O bölgede öğretmen açığımız yok. Ancak, öğretmen arkadaşlarımız rahatsız olduklarından dolayı sağlık raporu aldılar. Benim yanıma veliler bugün geldi. Velileri, atama yapan arkadaşlarımızla görüştürdüm. Sevk tarihi sona eren bir öğretmenimiz yarın gelecek. Diğer iki öğretmen de önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren görevlerinin başına dönecekler. Yarından itibaren okul açılıyor."

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?