4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

70'lik nineye yardım eli

ÇÖP TOPLAYARAK GEÇİNEN 70'LİK NİNEYE YARDIM ELİ

AK Parti Çarşamba İlçe Kadın Kolları Başkanı Emriye Tekin, çöp toplayarak geçinmeye çalışan 70 yaşındaki nineye sahip çıktı.

Emriye Tekin, Belediye Meydanı'ndaki kermes çadırının bulunduğu alanının önündeki çöp bidonunu karıştırırken rastladığı 70 yaşındaki Afet Gürşen'in durumunu öğrenince ona yardım elini uzattı. AK Parti Kadın Kolları olarak yardıma muhtaç ve fakir öğrencilere destek olmak için açılan kermes çadırına getirdiği 70 yaşında ki Afet nineye kermeste yapılan yemek ve içeceklerden her gün vererek yardımcı olan Tekin, Afet nineye bundan sonra de sürekli sahip çıkacaklarını söyledi.

Emriye Tekin, “Afet nineyi bir akşam kermes çadırından ayrılıp giderken çöp bidonu karıştırırken gördüm. Yanına yaklaştım ve neden çöp bidonu karıştırdığını sorduğumda sahipsiz olduğunu ve geçimlerini sağlayacak durumda olmadıklarını anlattı. Ben de kendisine sahip çıkmak istediğimi belirterek önce kermes çadırına gelmesini istedim. O da çadıra geldi ve bizler de kendilerine yardımlarımızı yapmaya başladık. Afet nineye bundan sonra AK Parti Kadın Kolları olarak sahip çıkacağız. Bu dönemde böylesi tabloların hala var olduğunu görmek gerçekten de içimizi acıttı. Afet nine artık bizim yardım ellerimizin altındadır” dedi.

Çarşamba Batıyaka Sarıcalı Mahallesi Dervişoğlu Sokak'taki derme çatma evinde kendisi gibi yaşlı eşi ile birlikte yaşadığını belirten Afet Gürşen, “Bir çocuğum var ama o da bizi bırakın kendisine sahip çıkamıyor. Biz de iki yaşlı birlikte birbirimize destek olmaya ve yaşamaya çalışıyoruz. Çöp bidonlarından yardım edenlerden aldıklarımızla yaşamaya, hayatta kalmaya uğraşıyoruz” dedi.

ÇÖP TOPLAYARAK GEÇİNEN 70'LİK NİNEYE YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 19:11:02
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 19:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?