5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

72 Saatte 1 Mahalle Projesi sürüyor

Samsun Gazi Belediyesi, "72 Saatte 1 Mahalle" projesinin 2. etaba Yenidoğan Mahallesi'nde başladı. 

İstasyon Mahallesi'nde başlayan "72 Saatte 1 Mahalle" projesinin ikinci durağı Yenidoğan Mahallesi'nde çalışmalara start verildi. Kurulan tespit ekibinin mahalledeki eksikleri belirlediğini kaydeden Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, 3 günde toplu çalışma örneği göstererek büyük işler yaptıklarını söyledi. 72 saatte Yeni Doğan Mahallesi'nde girilmedik sokak bırakmayacaklarına dikkat çeken Kaldırım, "Burada 3 gün kamp kuracağız. Gündüz mahallenin eksiklerini giderip, geceleri de vatandaşların sorunlarını dinleyip yardımcı olacağız. Böylelikle bütün işleri bitirip mahalleyi pırıl pırıl hak ettiği bir görünüme kavuşturacağız" dedi. 

Bu projeyle en ücra köşelerdeki sokaklara hizmet götürmeyi amaçladıklarını dile getiren Kaldırım, "72 Saatte 1 Mahalle" projesini her 6 ayda bir tekrarlayacaklarını vurguladı. Bu projeyi gerçekleştirirken diğer mahallelerdeki işlerin de yapıldığına dikkat çeken Kaldırım, "Hiç bir aksaklık yaşanmadan bir ekip çalışmasıyla bütün işlerimizi yürütüyoruz" diye konuştu. 

Başkan Kaldırım, 72 saat içinde 100 kişilik bir ekiple kaldırım ve bordür, asfalt dökümü, sağlık taraması, iş yerlerine gıda ve ruhsat denetimi, yeşil alan ve parkların düzenlenmesi, mahallede bulunan eğitim kurumlarının çevre düzenlemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti, geniş çaplı temizlik çalışmaları ve konteynır yenileme çalışmaları, haşere ve farelere yönelik ilaçlama çalışmalarını gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Başkan Kaldırım, "72 Saatte 1 Mahalle" projesinin startını vererek, çalışanlara hem yardımda hem de tavsiyelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 16:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?