6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

73'lük dedenin damarları yenilendi

Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde 73 yaşındaki bir kalp hastasının aort darlığı giderildi ve kalbinin 3 damarı başarılı operasyonla değiştirildi. 

Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi, başarılı kalp ameliyatları ile dikkat çekiyor. Kalp Damar Cerrahı Opr.Dr. Yüksel Beşir ve ekibi, başarılı bir kalp ameliyatına daha imza attı. Ahmet Sevinç (73), efor sonrası göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucu Opr. Dr. Yüksel Beşir ve ekibi tarafından Ahmet dedenin ciddi aort kapak darlığı ve kalbi besleyen koroner damarlarının 3 tanesindeki tıkanıklık tespit edildi. Yapılan başarılı ameliyatla hastanın kalpten çıkan ana damar olan aort damarının kapağını yeni bir metal kapakla değiştirip tıkalı olan koroner damarlarına da 3 damar bypass yapıldı. 

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Yüksel Beşir, hastayı, ameliyattan 5 gün sonra sağlığına kavuşarak taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Opr.Dr. Beşir, "Böyle büyük bir ameliyatı daha hastanemizde uzun zaman sonra ilk defa gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadık. Bu tip operasyonlar ile artık hastalarımıza diyoruz ki, kalp ameliyatlarınızı güvenle Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde olabilirsiniz” dedi. 

Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, deneyimli ekipleri ile hastaları sağlığına kavuşturmak için 7 gün 24 saat sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, “Artık vatandaşlarımız kalp ameliyatı olmak için Ankara ve İstanbul'a gitmekten kurtuldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 13:33:28
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 13:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?