6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

73'lük kitap kurdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde başlatılan "Türkiye Okuyor Kampanyası" çerçevesinde 30 kitap okuyan 73 yaşındaki Necdet Sandıkçı, Samsun'da ayın okuyucusu seçildi.


"Türkiye Okuyor Kampanyası" kapsamında geçen ay Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden 30 kitap alıp okuyarak ayın birincisi olan 73 yaşındaki Necdet Sandıkçı, gençlere örnek oldu. Eski diş doktoru olan ve günde ortalama bir kitap okuyan Sandıkçı'nın ayrıca 7 kitabı ve matbaada basımı süren bir kitabı bulunuyor.


1970 yılından beri okuduğunu ve 1985 yılında Rıfat Ilgaz'la tanışıp kitap yazmaya başladığını söyleyen Sandıkçı, gençlerin de kitap okuyarak kendilerini geliştirmelerini ve yedikleri besinlere dikkat etmelerini, özellikle balık yemelerini tavsiye etti.


Samsun Gazi İl Halk Kütüphane Müdürü Türkan Koca ise, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor Kampanyası'nı ilimizde en etkin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kütüphanemizdeki okuyucularımızdan en çok kitap okuyanı belirleyip onları ödüllendiriyoruz" dedi.
Türkan Koca, ayın okuyucusu seçilen Sandıkçı'ya Zülfü Livaneli'nin "Sevdalım Hayat" isimli kitabını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?