5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

78'lilerden suç duyurusu

Samsun 78'liler Derneği, 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, emekli Oramiral Nejat Tümer ve dönemin sıkı yönetim komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsun Adliye Binası önününde toplanan dernek üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra pankart açtı. Dernek üyeleri adına basın açıklaması yapan Hayati Bazer, darbeyi gerçekleştirenlerin mutlaka yargılanmaları gerektiğini söyledi. 12 Eylül 1978 ve sonrasını kapsayan kapsamlı bir suç duyurusu hazırladıklarını belirten Hayati Bazer, "12 Eylül 1980 ve darbecilerle hesaplaşmadan demokratikleşme olmaz. Hazırladıkları Anayasa ile kendilerini yaşam boyu güvence altına alan darbeciler hak, hukuk adalet ve eşitlik talepleriyle mücadele sürdüren her kesimi yok etmeyi amaçladılar" dedi.

Daha sonra grup temsilcileri 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, emekli Oramiral Nejat Tümer ve dönemin sıkıyönetim komutanları hakkında çeşitli iddialarla Samsun Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 20:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?