4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

800 yıllık Göceli Camii tanıtılacak

800 YILLIK GÖCELİ CAMİİ TÜRK DÜNYASI KURULTAYI' NDA TANITILACAK

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu Genel Başkanı (TMMBP) Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nda Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan 800 yıllık çivisiz cami olarak bulunan Göceli Cami'yi tanıtacak.

Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı bu yıl Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Bağımsızlık Sarayı'nda yapılacak. Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin koordinatörlüğünde 24-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak kurultaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de katılacak.

Kurultayın Avrasya Mimarlar Forumu'nda sunum yapacak olan TMMBP Genel Başkanı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve tek bir çivi dahi kullanılmadan inşaat edilen 800 yıllık Göceli Cami'yi tanıtacak ve mimarisi hakkında bilgi verecek. Remzi Kozal, "Bütün dünyadaki Türk Devletleri ve Toplulukları'nı kapsayan 100 bilge mühendis ve mimarın katılımı ile gerçekleşmekte olup Türkiye adına seçilip katılmaktan mutluluk duyuyorum. Dünya Türk mühendis ve mimarlarının bu en büyük ve

muhteşem birlikteliği aynı zamanda işte, dilde ve fikirde birlik olarak hayat bulacak. Dünya Türk Devlet ve Toplulukları'nın birlikteliği için de çok önemli bir çalışma olmaktadır. Kurultaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Azerbaycan Cumhurbaşkanı da katılacak. Böyle bir toplantıda bir Samsunlu Mimar olarak bulunmaktan ayrıca bir onur duymaktayım. Özellikle bu Kurultayda yapacağım sunumda Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden ve tarihin en eski apartmanının yer aldığı Tekkeköy Mağara

Yerleşimleri ve de Dünya Kültür Mirası Mimari Şaheser 800 yüz yıllık çivisiz ahşap camii Göceli Cami'yi katılımcılara sunup tanıtacağım. Hem kültürümüzün aktarılması ve hem de turizm acısından çok önemli bir sunumu da hem Türkiye hem de Samsun adına yapacağım" dedi.

800 YILLIK GÖCELİ CAMİİ TÜRK DÜNYASI KURULTAYI' NDA TANITILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 15:08:05
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 18:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?