6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

85.yılda daha gururlu ve onurluyuz!

Samsun'da, Cumhuriyetin 85. yıldönümü, il genelinde düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.


Samsun Sahil Yolu'nda düzenlenen kutlamalar, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Güzeloğlu, "Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesidir. Türk milletinin en büyük eserini kutluyoruz. Türk milli tarihinin şeref abidesi gücünü ve kaynağını milletin hür iradesinden alan Cumhuriyetimiz kuruluşunun 85. yılı, kutlamanın gururunu onurunu ve mutluluğunu Türk milleti olarak hepimiz yaşıyoruz" dedi.


Törende öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi düzenlediler. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalarda, geçiş kortejine her alandan temsilciler katıldı. Asker, polis okulu öğrencileri ve gazilerin geçişleri sırasında protokol üyeleri ve vatandaşlarca uzun süre alkışlandı. Törenin sona ermesinin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı ve çocuklarla yakından ilgilendi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?