5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

AB bilgi bürosunun çalışmaları

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu Koordinatörü Necmi Alıç, AB konusunda bir yıl içinde ortalama 200 kişinin bilgi aldığını söyledi. 

STSO binasında basın toplantısı düzenleyen Necmi Alıç, AB Bilgi Bürosu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 9 yıldır Batı Karadeniz Bölgesi'ne AB mevzuatı konusunda bilgi verdiklerini dile getiren Necmi Alıç, Bilgi Bürosu'nun 6 ana başlıkta halkı AB konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Alıç, Bilgi Bürosu olarak halkın AB bilgisini arttırdıklarını, bilgi taleplerini karşıladıklarını, kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunduklarını, AB veri tabanlı konferans ve seminerler düzenlediklerini, AB konusunda hazırlanan kitapları Türkçeleştirerek dağıttıklarını ve AB'nin Türkiye'ye verdiği hibelerle ilgili bilgi verdiklerini ifade etti. 

Bilgi Bürosu ve sanayicilerin ortak olarak hazırladığı 84 projenin AB'den hibe aldığını vurgulayan Alıç, 2006 yılı içinde turizm, tarım ve bölgesel kalkınma ajansları hakkında konferans ve seminerler düzenlediklerine işaret ederek, "30 ve 31 Ekim tarihleri arasında AB sohbetleri, AB ve Türkiye'de tüketicinin korunması konusunda konferans düzenleyeceğiz. Ayrıca, kültür sanat etkinlikleri kapsamında 30 Ekim akşamı piyanist Anjelika Akbar, perküsyoncu Mısırlı Ahmet ve neyci Ercan Irmak'ın vereceği "Karşılama" adı altında konser düzenlenecek" diye konuştu. 

Bir yıl içinde ortalama 200 kişinin AB Bilgi Bürosu'ndan bilgi aldığını belirten Necmi Alıç, genellikle sanayicilerin ve öğrencilerin başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?