2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

AB7. Çerçeve eğitim toplantısı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Proje Yönetimi Ofisi Başkanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu üniversite olarak, özellikle dış destekli araştırma projelerine önem verdiklerini belirtti.


OMÜ Proje Yönetimi Ofisi ve TÜBİTAK işbirliği ile "AB 7. Çerçeve Programı Eğitim Toplantısı" OMTEL Tepe Otel'de gerçekleştirildi. OMÜ'den ve Samsun Kalkınma Ofisi'nden 55 kişinin katıldığı eğitim toplantısında TÜBİTAK'tan Uzm. Melike Sevimli ve Uzm. Meltem Ünlü tarafından Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı hakkında genel bilgiler, proje teklifi hazırlama esasları, ortak arama yöntemleri, proje değerlendirme hakemliği ve Marie-Curie burs ve destek programları konularında bilgilendirme yapıldı.


Toplantıda Ar-Ge'nin "Şampiyonlar Ligi" olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük bütçeli sivil araştırma programı AB 7. Çerçeve Programı (7.ÇP) kapsamında, 13 yeni çağrı açıldığı bilgisi verildi. "Gıda, Tarım, Balıkçılık ve Biyoteknoloji", "Sağlık", "Uzay", "Güvenlik", "Nanobilimler, Nanoteknolojiler, Malzemeler ve Yeni Üretim Teknolojileri", "Sosyoekonomik ve Beşeri Bilimler", "Enerji" ve "Çevre" alanlarında 2009 yılı yılında yaklaşık 817 milyon euroluk desteğin sağlanacağı, bu programa sunulacak çok ortaklı araştırma ve teknoloji geliştirme proje başvuruları ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki araştırmacılarında gerek iş dünyası ile gerekse Avrupalı araştırmacılarla iş birliği yapma fırsatı yakalayabileceği belirtildi.


Toplantıda konuşan OMÜ Proje Yönetimi Ofisi Başkanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, "Üniversite olarak, özellikle dış destekli araştırma projelerine önem veriyoruz" dedi. Bu kapsamda üniversite-sanayi işbirliği, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Avrupa Birliği projelerinin sayısının artması yönünde çalışmalar yaptıklarını ve bu eğitim toplantısı ile AB 7. Çerçeve programı konusunda katılımcıların bilgilendirildiğini, araştırmacıların uzmanlar ile bire bir görüşmesi ile sorunların çözümü konusunda adımlar atıldığını ve bu tür eğitim programlarının devam edeceğini söyleyen Prof. Leblebicioğlu, şunları söyledi: "Öğretim üyelerine ofis aracılığı ile verdikleri proje yazımı ve yönetimi konusunda eğitim ve danışmanlık desteğinin üniversite öğretim üyeleri ile sınırlı değildir, aynı zamanda bir bölge üniversitesi olarak kamu ve özel kuruluşlara da danışmanlık hizmeti vermeye hazırız. Ayrıca sanayi kuruluşlarından, küçük ve orta ölçekli işletmelerden gelen istek ve önerileri değerlendirerek, yeni çalışma konularını ortaya koymak ve sanayi-üniversite işbirliği ile üniversitemiz öğretim üyelerinin bu kapsamda projeler hazırlamasına destek olacağız."

İha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?