6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

ABD savaş gemisi kurtarıldı

Samsun'a da liman içerisinde karaya oturan ABD savaş gemisi, 3 römorkör yardımıyla kurtarıldı.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın daha önceden belirlediği program dahilinde çeşitli illerde liman ziyaretleri yapan 'USS Barry' isimli 8 bin 422 groston, 154 metre boyundaki ABD gemisi, 3 gün kalacağı Samsun'da, sabah saatlerinde liman içerisinde karaya oturdu.

Kılavuz eşliğinde limana giriş yaptığı sırada lığ (balçık) yükseltisine takılan savaş gemisi, yaklaşık 5 saat hareketsiz kaldı. Römorkörlerin ilk denemesinin başarısız olmasının ardından gemiye zarar verilmemesi için dalgıçlar zemin taraması
yaptı. Zemin taramasında römorkörlerle savaş gemisinin kurtarılabileceğine teknik uzmanlarca karar verilmesinden sonra 3 römorkör yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından gemiyi balçıktan çıkardı.

Gemi daha sonra sanayi iskelesine itilerek çekildi. Büyük bir dikkatle yapılan çalışmada ABD'li askeri yetkililer de Türk görevlileri sürekli teknik konularda yardımcı olmak amacıyla yönlendirdi. Geminin iskeleye bağlanmasının ardından römorkörler, liman içerisinden ayrıldı. Geminin güvenli bölgeye alınmasıyla,
liman içerisindeki balçığın temizlenmesi yönünde çalışma başlatıldı. Savaş gemisi için ayrıca emniyet tedbirleri alındı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?