4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

AB'li eğitimciler Samsun'da

AB'Lİ EĞİTİMCİLER SAMSUN'DA

AB Projesi kapsamında Samsun'a gelen Macaristan ve Bulgaristanlı eğitimciler Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in konuğu oldular.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümü Başkanı Cihan Kocaman tarafından organize edilen "Dünya birçok renge sahip hadi boyayalım" adlı Avrupa Birliği (AB) Kültür ve Sanat Projesi kapsamında şehre gelen Macaristan ve Bulgaristanlı eğitimciler Canik ilçesini gezdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Comenius (Okul Eğitimi) Programı çerçevesinde AB'ye üye ve aday ülke okulları ile ortaklıklar kurup, eğitimde kalite ortaklığına ve öğretmen ve öğrenci değişimini ön gören program nezdinde Canik ve Samsun'daki okulları ziyaret eden Macaristan ve Bulgaristanlı eğitimcileri Canik Belediyesi Meşe Kültür Tesisleri'nde ağırladı.

Yabancı meslektaşlarını Canik'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, kendisinin de bir eğitimci olduğunu söyledi. Eğitimin olmazsa olmazları arasında yer aldığını vurgulayan Genç, AB Projeleri sayesinde ülkeler arasında gerek sosyal ve kültürel etkileşim ve gerekse eğitim konularında fikir alışverişlerinin sağlandığını, bu açıdan bu tür projeleri çok önemsediklerini kaydetti. Genç,"Türkiye'nin sahip olduğu kültürel mirası farklı kültürlerle paylaşmak kültürel zenginliğimizi artırmakta" dedi.

Başkan Genç'e misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden Macar ve Bulgar eğitimciler çeşitli hediyeler takdim etti. Meşe'nin doyumsuz manzarasına hayran kalan konuklar, bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

AB'Lİ EĞİTİMCİLER SAMSUN'DA
AB'Lİ EĞİTİMCİLER SAMSUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 10:49:00
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 10:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?