6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Acem Tekkesi'nde aşure günü

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde 60 yıllık tarihi gelenek yeniden yaşatıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, önemli tarihi bir geleneği yeniden tazeleyerek Acem Tekkesi önünde vatandaşlara 5 bin adet aşure dağıttı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte aşureler afiyetle yenildi. Gayelerinin yarım asır önce bu tarihi mekandaki tarihi geleneği yeniden ayakta tutmak olduğunu ve gelenek haline gelen Aşure Günü'nü yaşamanın mutluluğunu hissettiklerini belirten Başkan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak beldemizdeki kültür hazinelerine sahip çıkarak yok olmaya yüz tutan gelenekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün de burada halkımızla birlikte geleneksel hale getirdiğimiz bu anlamlı faaliyeti bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk-İslam tarihinde önemli bir gelenek olan aşure programını ile bu güzel geleneklerini ve adetleri yaşatmaya çalışıyoruz. Milli ve manevi günlerimizden biri olan aşure gününün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Tok, 60 yıl önce yapılan bu Aşure Günü'nün bundan sonra da her sene düzenli olarak gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 21:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?