2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Acem Tekkesi'nde aşure günü

İlkadım Belediyesi, 150 yıllık Acem Tekkesi’nde 60 yıllık geleneği sürdürerek, Aşure Günü’nde vatandaşlara ‘aşure’ dağıttı.


Geleneksel Aşure Günü etkinliğinde İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarihi Acem Tekkesi'nde Kaymakam Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz tarafından vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte aşureler afiyetle yenildi.


Amaçlarının yarım asır önce, bu tarihi mekandaki tarihi geleneği yeniden ayakta tutmak olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, gelenek haline gelen Aşure Günü'nü yaşamanın mutluluğunu hissettiklerini, kültürel değerlerin unutulmaması ve aşure kültürünü yaşatmak adına, dostluk, barış, kardeşlik ve birliktelik duyguları çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Aşure Günü'nün, dostluk ve barışın sembolü olduğunu ifade eden Başkan Tok, Filistin'de yaşanan katliamı şiddetle kınadığını belirterek, “Milli ve manevi günlerimizden olan bu aşure gününün, tüm insanlığa ve İslam dünyasına, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini, Filistin'de akan kan ve göz yaşının bir an önce durmasını Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ise, “Milli ve manevi günlerimizden biri olan aşure gününün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.


Aşurenin çok değişik tatların karıştırılarak ortaya çıkan harmanlamada tadı leziz bir tatlıyı ortaya çıkardığını belirten Kaymakam Zafer Orhan, aşure içersinde birbirinden değişik tatları, dünyadaki değişik kültürlere benzeterek ortaya çıkan karışımdan elde edilen aşurenin tüm kültürlerin ortak bir dilde buluştuğunun göstergesi olduğunu ifade etti.


Acem Tekkesi'nin ardından Kaymakam Zafer Orhan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Kültür Merkezi'ne giderek İLKEM ÖSS Kursu'ndaki öğretmen ve öğrencilere aşure ikram etti.
İlkadım Belediyesi'nin kent merkezi içinde Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Mecidiye Caddesi, Saathane Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Çiftlik Caddesi gibi kent merkezinin 5 ayrı noktasında vatandaşlara aşure ikramlarının da yapıldığı bildirildi

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?