2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Açıkta satılan yiyecekler için talimat

Sakarya İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Buse Kavalcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle temsilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturdu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın 89. yılı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Onural Altaylı, beraberinde 7. sınıf öğrencileri Buse Kavalcı, Simge Kavtelek, Emre Yıldız, Aleyna Sağlam ve Furkan Bekdemir ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler. Buse Kavalcı, Başkan Yılmaz'a çiçek takdim edip, 'yaptığı çalışmalarda kendisine nazar değmesin' diye bir de nazarlık hediye etti. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencilerin jesti karşısında çok sevindi ve öğrencilere teşekkür ederek söz konusu nazarlığı odasına asacağını söyledi.
Buse Kavalcı, temsili olarak Başkan Yılmaz'ın koltuğuna oturarak bir süreliğine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Yılmaz'ı soru yağmuruna tutan Buse Kavalcı, özellikle okul önlerinde yaya geçidi çizgi çalışmalarının yeniden yapılmasını istedi. Başkan Yılmaz'a 23 Nisan ile ilgili düşüncelerini soran Kavalcı, "Ben bu koltuğun yabancısı değilim. Yerel yönetimin sorunlarıyla doğdum ve çözümleriyle büyüdüm. Şuan bizi yönetenler, 23 Nisan'ın önemini ve anlamını kavrayarak büyüdüler. Bizler de gelecek nesilleri yönetmek için 23 Nisan'ın önemini ve anlamını öğreniyoruz" dedi.


Buse Kavalcı, zabıta ekiplerinin açıkta gıda maddesi satanları daha çok denetlemesini isteyerek, özellikle kaçak etler ve diğer ürünlerin halkın sağlığını tedirgin ettiğini ifade etti.


Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ise zabıta ekiplerinin denetimlerinin aralıksız olarak sürdürdüğünü, açıkta gıda maddesi satanlara ceza yağdırdığını kaydetti. 23 Nisan'ın önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "23 Nisan ve 19 Mayıs bayramları benim için çok önemli 2 bayram. Dünyada çocuklar için tek bayram olan 23 Nisan'ın anlamı ve önemi büyük. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum" diye konuştu.
Samsun'da yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Yılmaz, Türkiye'nin daha ileri seviyeye gelmesi için geleceğin büyükleri olarak çocukların, bugünün idarecileri olarak da kendilerinin çok çalışması gerektiğinin altını çizdi. Yusuf Ziya Yılmaz, ziyaretin arasına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?