2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Acil serviste sorunlar büyüyor

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, il genelindeki hastanelerin acil servislerinde sorunların arttığını dile getirdi.


Acil sağlık hizmetleri son 15 yılda Türkiye'de ve Samsun'da büyük aşama kaydettiğini söyleyen Şahan, ancak son 3-4 yıldır Samsun'da Sağlıkta Dönüşüm Projesi bağlamında ve uluslararası yüksek standartlara ulaşmada önemli gerilemelerin mevcut olduğunu ileri sürdü. Vezirköprü, Bafra, Çarşamba, Terme, Havza acil servislerinde hekim istihdamının çok yetersiz olduğunun altını çizen Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, "Bu hekim özlük hakları olduğu kadar hasta hakları açısından da önemli hak kayıplarına yol açmaktadır.

Acil serviste, hekim istihdamı devamlılık göstermemekte, 24 saat nöbet usulü ile hekimlere insancıl bir çalışma saati sunulamamaktadır. Bu hekim performansını ve hizmet kalitesini etkilemekte, motivasyonunu bozmaktadır. Samsun'daki küçük ilçelerde saat 17.00 dan sonra acil hizmetinin alınmasının mümkün olmaması, acil servislerin yoğunluğunu artırmaktadır.

24 saatlik hasta sayısı Gazi Devlet Hastanesi'nde 500, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi 700, Çarşamba Devlet Hastanesi 400, Terme Devlet Hastanesi 300, Kadın-Doğum Hastanesi 700'dür" dedi.
Acil servislerde çalışan hekimlerin ekonomik iyileştirme yapılması zorunlu olduğunu kaydeden Şahan, performans sistemi gibi uygulamaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade etti

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 08:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?