2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Acil serviste tek doktor!

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki devlet hastanesi acil servisinde doktor yetersizliği nedeniyle acil müdahale hizmetinin güçlükle yürütüldüğü bildirildi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde hekim sayısının hızla azalması, hizmet kalitesini de düşürüyor. Son 2 yıl içinde Vezirköprü Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden çok sayıda pratisyen hekim başka yere tayin oldu.

Günde ortalama 400 ila 500 hastanın muayene olduğu acil serviste görev yapan pratisyen hekim ve sağlık personeli hasta bakamaz duruma geldi. 4 pratisyen doktor bulunan acil serviste gece ve gündüz nöbetlerinde tek doktorun görev yapması, hastaların yığılmalarına neden oluyor. Acil serviste tek doktor görev yaptığı için herhangi bir olay karşısında 112 Acil Servis ambulansı olay yerine doktorsuz gitmek mecburiyetinde kalıyor. Daha önce 12 doktor bulunan acil serviste 4 doktorun kalması hem hekimleri hem de vatandaşları mağdur ettiği kaydedildi.

Giden doktorların yerine yeni atama yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, "Acil serviste tek doktor ne yapsın, hangi hastayla ilgilensin? Günde ortalama 400 ila 500 hastaya bir doktor ne kadar bakabilir. Hal böyle olunca acil serviste yeterince hizmet verilemiyor. Buna bir an önce çözüm bulunmalı" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?