6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Acılar ilk günkü gibi taze

Arife günü şehitliğe akın eden şehit aileleri acılarını tazelediler.

Oğlunun kabri başında bayram temizliği yapan Samsunlu şehit annesi Bedriye Hamlı, "Pazardaydım içime ağlama geldi, eve geldim oturdum ağladım. Meğerse oğlum şehit olmuş ona ağlıyormuşum" dedi.


Ramazan Bayramı arifesinde Asri ve Kıranköy mezarlıklarındaki şehitlikleri ziyaret eden şehit yakınları, gözyaşları içinde dualar okudu. Bayramda gelmesini bekledikleri çocuklarının mezarını ziyaret eden ailelerin acıları bir kez daha tazelendi. Mezarlık ziyaretlerini hiç aksatmayan şehit anne ve babaları, "Onlar bize geleceğine, bizler onlara geliyoruz" diyerek yaşadıkları acıyı dile getirdiler.


16 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen Astsubay İlhan Hamlı'nın mezarını ziyaret eden annesi Bedriye Hamlı, gözyaşı içerisinde Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Oğluna olan özlemini dile getiren Hamlı, halen acısının ilk günkü gibi olduğunu söyledi. Oğlunun şehit olduğu günü anlatan Hamlı, "Cumartesi günü pazara gitmiştim. İçimden ağlama geldi. Eve geri geldim oturdum ağladım. Ardından oğlumun şehit haberi geldi. Meğerse oğlum şehit olmuş ona ağlıyormuşum.

Bizim bayramımız böyle geçiyor. Geliyoruz şehidimizin mezarını temizliyoruz, dualar ediyoruz. Dünya boş, her şey boş. Sanki oğlum çıkıp gelecekmiş gibi ama yıllardır hiç gelmiyor" dedi.


1992 yılında oğlu Ünal Ertürk'ü şehit veren Şeref Ertürk ise, oğlunun mezarını ziyaret etmeyi hiç aksatmadığını, bayramı dahi şehitlikte geçirdiklerini kaydetti. "Bayram olunca koşup geliyoruz" diyen Ertürk, "Acımızı tarif etmek mümkün değil" diye konuştu. Şehitlikleri, kabir ziyaretine gelen vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar şehitlikte dualar okudu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?