2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Açılış konserini kaçırmayın!

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, yaklaşık 15 gün önce açılan Devlet Opera ve Balesi'nin halkla ilk buluşmasının 24 Ocak tarihinde açılış konseriyle başlayacağını söyledi.


Kerim Soysal ve çalışma ekibi, Nort Point Otel'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

24 Ocak tarihinde Samsunlu sanatseverlere özel repertuarlarıyla opera ve bale konserleri vermeye başlayacakları dile getiren Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, kurtuluş Savaşı'nın ve bağımsızlığın başladığı nokta olan Samsun'da sanat üzerine çalışmaktan ötürü arkadaşlarıyla birlikte büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.


122 kadrolu personel ile çalışacaklarını açıklayan Soysal, "Bu sayı sözleşmelilerle 150'ye çıkacaktır. Biz geniş çaplı ekibimizle Samsun halkına en iyi şekilde opera ve baleyi tanıtıp sevdireceğimize inancım sonsuzdur. Çünkü, Samsun'da sanata karşı bir ilgi olduğunu gördük. Haftada 4 konser vereceğiz. Ayrıca konserlerimizde yetişkinlerin yanı sıra, çocuklara yönelik konserler de vereceğiz. Çünkü sanat sevgisini çocuklara aşılamak önemli ve biz de bu konuya özen gösteriyoruz" dedi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü binasının(Atatürk Kültür Merkezi) kendileri açısından ideal bir yapıda olduğunu kaydeden Kerim Soysal, Türkiye'de 6 ilde müdürlükleri bulunduğunu, mimarı açıdan İstanbul'dan sonra en iyi binanın Samsun'da bulunmasının ise ayrıca önemli olduğunu ifade etti.

Bilet fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, şunları söyledi: "Bilet fiyatımız 5 TL civarında olacak. Okul öncesi çocuklar için daha ucuz. Ayrıca, şehit ve gazi aileleri ile 65 yaş üstü kişiler için ücretsiz olacak. Biz yeterince insanların gelmesi için maddi ve manevi kolaylık sağladık. Avrupa ülkelerinde en düşük bilet fiyatı ise 100 eurodan başlıyor. Samsun halkı bize sahip çıktığı sürece işimiz daha büyük şevkle ile yapacağız. Çünkü sanatçıların en büyük kaynağı ise emek verdiği bir işte takdir edilmektir. Biz bunun Samsun'da gerçekleşeceğine inanıyoruz."


Devlet Opera ve Balesi'nin 24 Ocak'ta başlayacak ocak, şubat, mart programının, 31 Mart tarihinde sona ereceği açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper Kurt IP: 88.232.252.xxx Tarih : 21.01.2009 20:25:59

Sabırsızlıkla bekliyorum.