6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Adaylar objektif belirlenecek

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "AK Parti siyaseti, aday belirleme sürecinde objektif kriterler üzerinden gidebilen ve vatandaş memnuniyeti esaslı hareket edebilen bir siyaset anlayışıdır" dedi.


Yeni hizmete giren ve 12 Ekim günü açılacak olan AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı'nda istişare toplantısı düzenlendi. AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç başkanlığında yapılan toplantıya, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve çok sayıda partili katıldı.


Toplantıda konuşan Milletvekili Kılıç, İlkadım, Gazi ve Yeşilkent beldelerinin, İlkadım ilçesi olarak değiştirildiğini ve bu düzenlemenin Atakum ilçesinde de yapıldığını hatırlattı. Beldelerin birleştiğini ama başkanları birleştirmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Suat Kılıç, "Beldeler birleşip bir ilçeye dönüştü. Yani İlkadım, Gazi ve Yeşilkent, İlkadım ilçesi olarak değiştirilmesiyle ilgili, tabii burada 1 tane belediye başkan adayımız olacak. Ancak, Gazi ve İlkadım'da belediye başkanları AK
Parti'li. AK Parti siyaseti aday belirleme sürecinde objektif kriterler üzerinden gidebilen ve vatandaş memnuniyet esaslı hareket edebilen bir siyaset anlayışıdır.

Milletvekili seçimlerinde bu görüldü. Milletvekilleri listeleri aynı gitmediği gibi elbette ki yasadan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle bugün görev yapan bir kısım belediye başkanlarımız 2009 Mart ayı itibariyle görevlerinin son gününe gelmiş olacaklar. Ama her şeye rağmen AK Parti Genel Merkezi son karar mercii ve belirleyecek son faktördür.


Hangi ilçede kimin aday olacağı kararı AK Parti Genel Merkezi'nde verilecektir" diye konuştu.
Belediye başkanı belirleme sürecinde milletvekillerinin ve teşkilatın kanaatlerinin de genel merkez tarafından takip edileceğinin altını çizen Kılıç, AK Parti'nin adayı her kim olursa olsun hakikaten iyi AK Parti'li olacağını, ilçe, belde ve belediye başkanlarının her biri aday olan arkadaşının arkasında kendisi aday olmuş gibi duracağını ve çalışacağını kaydetti. Bu konuda hiç tereddüdünün olmadığını dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Önemli hizmetlerin yapıldığı bu kentte
başkanlarımızın elini bu kentin üzerine koyarak, bu kadar büyük projelerini hayata geçirildiği bir şehirde ve ilçelerinde 1'den fazla adayın olması önemlidir. Ancak, şahıslardan önce milletin hizmete ihtiyacı vardır. Milletin hizmet ihtiyacının yanında da AK Parti'li olmanın gereğini yapmak vardır. Yerel seçimlere 170 günümüz kaldı. Karadeniz Bölgesi'nin bütün il merkezlerinden büyük yegane ilçesiyiz. Trabzon, Ordu, Giresun belediyesini kazanmaktan çok, önemli olan şey, İlkadım Belediyesi Başkanlığı'nı çok yüksek bir oyla kazanmak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ise AK Parti'ye kazandıracak çok yüksek bir oy oranına ulaşmaktır" şeklinde konuştu.


Samsun merkezde daha önce deniz ile önünde engel olan Devlet Demir Yolları(DDY) hangarlarının olduğunu kaydeden Kılıç, yollarının mezbelelik olduğunu, terk edilmiş hurda trenlerin ve vagonların bulunduğunu hatırlatarak, koalisyon hükümetleri tarafından kaldırılamadığına dikkat çekti. Ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'ye geçtiğini ifade eden Milletvekili Suat Kılıç, şunları söyledi: "DDY yolları, hangarlarının kaldırılması, arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi onaylandı.

Samsun'un deniz ile bütünleşmesi sağlanmış oldu. Ayrıca, 8. 5 Yıllık Kalkınma Programı'na göre, merkez nüfusun 1 milyonun altında olan şehirlerde 'Hafif Raylı Sistem' kurulamaz. Bu kadar basit ve net. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda mitinge gelen Başbakanımız, Samsun'a Raylı Sistem Projesi müjdesini verdiğinde, Samsun'un merkez nüfusu yaklaşık 340 bin civarındaydı. 8. 5 Yıllık Kalkınma Programı'na göre öngörülenin 3'te 1'i kadardı. Yani Samsun, milletvekillerimizin çabaları, Genel Başkanımızın talimatı, uyarıları, takibi ve baskısıyla, raylı sisteme kavuşma noktasında gereken bütün adımları atan bir şehir oldu."

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?