2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

ADD'den gözaltı protestosu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, eski OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın gözaltına alınmasını protesto etti.

Eski OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Evi ve Tıp Fakültesi'ndeki bürosunda arama yapılarak delillere el konuldu. Bernay Terörle Mücadele ekipleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan, OMÜ Tıp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Servisi Bölümü'nde halen görevli olan, ADD Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüten, eski ADD ikinci başkanlığı görevinde bulunan Bernay'a ADD Samsun Şubesi üyelerinden destek geldi. Dernek binası önünde toplanan ADD üyeleri operasyonu eleştirerek, Bernay'ın gözaltına alınmasına anlam veremediklerini dile getirdiler.

Açıklama yapan ADD Şube Başkanı Dr. Murat Erkan, 20. yılındaki ADD'nin dün olduğu gibi bugün de saldırının hedefinde olduğunu ifade etti. Ergenekon soruşturmasının yeni bir aşaması ile karşı karşıya olunduğunu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nden Atatürkçü olmanın tehlikeli bir hale dönüştüğünü öne süren Erkan, Türkiye'nin en saygın,
en Atatürkçü, en demokratik yasalara saygılı insanların gözaltına alındığı dile getirerek, "Atatürkçüleri hedef alan bu hareket, Türkiye'yi nereye götürmek istemektedir? Bu gidiş AB'nin de ABD'nin de onayını almaktadır. Ne yazık ki, Atatürk'ün kurduğu adalet cihazımız bugüne değin bu yasa dışı gidişi durduramamaktadır" dedi.

Erkan, cumhuriyetten yana olan tüm siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, cumhuriyeti savunan tüm yurttaşları birlikte hareket etmeye çağırdıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 21:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?