6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Adliye önünde cenaze töreni

Kazada hayatını kaybeden eski Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi Reisi ve eski Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Turhan Bakioğlu için Samsun Adliyesi önünde tören düzenlendi.


Kaza, Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi'nde önceki gün meydana geldi. Yaya olarak yolu karşıya geçmek isteyen emekli hakim Şükrü Turhan Bakioğlu (79), seyir halindeki bir otomobile çarpmamak için kendisini geri çekince düşerek yaralanmış ve dün tedavi altına alındığı Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapıp 1987 yılında emekli olduğu öğrenilen Şükrü Turhan Bakioğlu'nun cenazesi bugün uzun yıllar görev yaptığı Samsun Adliyesi önünde getirildi ve burada tören düzenlendi. Törene, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, törende yaptığı konuşmada, Şükrü Turhan Bakioğlu'nun Samsun'da adalet dağıtan sevilen ve saygı duyulan biri olduğunu söyledi. Bakioğlu'nun cenazesi Gürbüz Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı aile
kabristanlığında toprağa verildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?