4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Adnan Irmak’a veda günü

ADNAN IRMAK’A VEDA GÜNÜ

Çarşamba Devlet Hastanesi(ÇDH) çalışanları tarafından, 9 yıldır diyalize giren ve annesinden yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Adnan Irmak için veda günü yapıldı.

Kronik böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle 9 yıl boyunca ÇDH’de diyalize giren 26 yaşındaki Adnan Irmak’a, 1.5 ay önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde annesinden alınan böbrek nakledildi. Annesi tarafından ikinci kez hayata döndürülen Adnan Irmak, sağlığına kavuştu.

ÇDH sağlık çalışanları, Adnan Irmak için veda günü düzenledi. ÇDH Diyaliz Ünitesi’ndeki veda gününe ÇDH Başhekimi Opr. Dr. Dursun M. Mehel, Başhekim Yrd. Dr. Mustafa Şen, Adnan Irmak’ın ailesi, diyaliz ünitesi sağlık çalışanları, diyaliz hastaları ve hastane personel katıldı. Kendisi için veda günü düzenlenen Adnan Irmak, böyle bir gün düzenlenmesi nedeniyle duygulandığını, sağlığına kavuşmasından dolayı mutluluk yaşadığını ve 9 yıl boyunca kendisine yardımcı olan hastane diyaliz ünitesi çalışanlarından ayrılacak olmasından dolayı üzgün olduğunu söyledi. 2007 ve 2009 yıllarında aynı hastalıktan dolayı 31 ve 27 yaşlarındaki iki ablasını kaybettiğine değinen Irmak, “Ben, annem sayesinde sağlığıma kavuştum. Benim gibi bütün hastalar şanslı olmuyorlar. Bu nedenle insanlarımızın organ bağışına duyarlı olmalarını ve organ bağışında bulunmalarını istiyorum” dedi.

Böbreğini vererek çocuğunun tekrar hayata dönmesini sağlayan anne Firdevs Irmak, iki çocuğunu bu hastalıktan dolayı kaybetmenin acısını yıllarca yaşadığını ve üçüncü çocuğunu da Allah’ın izniyle hayata dönmesine yardımcı olduğunu belirtti.

ÇDH Başhekimi Opr. Dr. Dursun M. Mehel ise, “Hastalarımızın sağlığına kavuşarak hastanemizden ayrılması bizleri mutlu ediyor. Bugün diyaliz hastamız Adnan Irmak’ı da sağlığına kavuşmuş bir şekilde hastanemizden uğurluyoruz. Bir hekim olarak, bütün vatandaşlarımızın organ bağışında bulunmalarını istiyorum” diye konuştu.

ADNAN IRMAK’A VEDA GÜNÜ
ADNAN IRMAK’A VEDA GÜNÜ
ADNAN IRMAK’A VEDA GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 10:31:01
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 10:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?