4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Afgan hemşirelere eğitim

AFGAN HEMŞİRELERE PLASTİK CERRAHİ EĞİTİMİ

Afganistan'ın Celalabad kentinde plastik ve rekonstruktif cerrahi hemşireliği yapan hemşireler, merkezi Samsun'da bulunan FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği'nde 3 aylık eğitim gördüler.

Samsun FBM Kliniği'nde 3 aylık eğitim süresini tamamlayan Anita Chgase ve Lodmila Mursul isimli hemşireler, Elmas Hanım Konağı'nda düzenlenen sertifika töreninde sertifikalarını aldı. FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği personelinin de katıldığı sertifika töreninde, farklı ülkelerden doktor ve hemşirelerin bilgi ve tecrübelerini geliştirmek için Samsun FBM'ye gelmek istediklerini belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Afganistan biraz savaşın ve yokluğun çilesini çekmiş bir ülke. Orada sağlık Bakanı Muhammed Emin Hatemi beni davet etti, bu konuda bazı isteklerde bulundu. Kendi ülkesinin sağlık alanındaki gelişimine bizim ferdi olarak sağlayacağımız katkılardan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi" dedi.

Bu tür aktivitelerin 'Sağlık kenti Samsun' vizyonuna da katkı sağlayacağını ifade eden Akbaş, "Afganistan Sağlık Bakanlığı'nın isteği ile bu arkadaşlarımız burada 3 aylık eğitim süreçlerini tamamladı. Kendilerini başarılarından ötürü kutluyorum" diye konuştu. Gecenin ardından Afgan hemşireler ülkelerine döndü.

AFGAN HEMŞİRELERE PLASTİK CERRAHİ EĞİTİMİ
AFGAN HEMŞİRELERE PLASTİK CERRAHİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 20:38:04
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 21:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?