6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Afganistan'a kablo Samsun'dan

Afganistan'ın İran sınırı bölgesinde yapımına başlanan USARMY Havaalanı ve Amerikan Üssü'nün 4 milyon dolarlık kablo ihalesini kazanan Borsan, son parti malı yola çıkardı.


Bölgenin en büyük havaalanı ve askeri üssü olacak projede bir Türk şirketi olan Borsan A.Ş.'nin kabloları tercih edildi. Birçok yabancı firmanın numunelerinin test edilip incelenmesi sonucu Borsan A.Ş.'nin ürettiği elektrik kablolarının istenilen özelliklerde olması dolayısıyla tercih edildiği belirtildi. 4 milyon dolar tutarındaki kablonun ilk 750 bin dolarlık bölümü mart ayında, ikinci bölümü ise bugün Afganistan'a götürülmek üzere TIR'larla Mersin Limanı'na gönderildi.


Üste kullanılacak kabloların ileri teknolojiyle üretildiğini belirten Borsan Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Serdar Yücel, ABD gibi teknoloji devi olan bir ülkenin Afganistan'da yapacağı önemli projede BORSAN enerji kablolarını tercih etmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Son yıllarda büyük yatırımlar yaptık. Gerek markamıza gerekse prestijimize uygun ürettiğimiz ve kalite belgelerini aldığımız ürünlerin uluslararası piyasalarda tercih edilmesi bizi çok memnun etti" dedi.
Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'da 35 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Yücel, ihracat yelpazelerine 36. ülke olarak Afganistan'ı da eklediklerini belirtti. Son parti malları yola çıkardıklarını kaydeden Yücel, "Bu ihracat, Türkiye için de çok önemli. Çünkü Afganistan'da İran sınırında yapılacak olan Amerikan üssünün tüm kablolama işlemleri Borsan Kablo tarafından yapılacak. Bu iş hem Türkiye'nin hem de şirketimizin yüz akı olan bir ihracat" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?