4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Afganlılar Akbaş'ı unutmadı

AFGANLILAR DOÇ. DR. HAYATİ AKBAŞ'I UNUTMADI

Afganistan Ankara Büyükelçi Yardımcısı Hamayon Kamgor, Afganistan'da yaptığı ameliyatlardan ötürü ünlü Plastik Cerrah Doç. Dr. Hayati Akbaş'a teşekkür etti.

Afganistan Ankara Büyükelçi Yardımcısı Hamayon Kamgor, Afganistan Büyükelçiliği Sağlık Ataşesi Dr. Atigullah Ghiasee ile birlikte Samsun'a gelerek Afganistan ve Türkiye'de Afgan halkına yaptığı hizmetlerden ötürü Samsun FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği sahibi Doç. Dr. Hayati Akbaş'a teşekkür etti.

En büyük desteği Türkiye'den gördüklerini belirten Afganistan Büyükelçi Yardımcısı Hamayon Kamgor, "Afgan ve Türk halkının eskiye dayanan dostluğu sizleri Afganistan'a gönderdi ve oradaki kardeşlerinizi ameliyat ettiniz, onlara hizmet ettiniz ve orada imkanı olmayanların tüm masraflarını karşılayarak buraya getirdiniz ve biz bunun için buraya size teşekkür etmeye geldik. Hükümetin ve halkım adına teşekkür ederim. Ben Türk hükümeti ve Türk halkına çok teşekkür ediyorum, sadece sağlık konusunda değil tüm konularda yanımızdalar" dedi.

Afgan halkının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Ben kardeş Afgan halkını zaten seviyordum, bizzat gidip orayı görmem, oradaki insanları ameliyat etmem benim için ayrı bir kazanç oldu. Dünyanın bir çok ülkesine gidiyorum ama Afganistan ile olan özel bir bağımız var. Bizim dostluğumuz ve kardeşliğimiz çok ayrı. Plastik cerrahi tüm dünyada hızla gelişen bir branş. Afganistan halkının şuan plastik cerrahi bilimine çok ihtiyacı var. Ben bu deneyime sahip olduğuma göre Afgan doktorlarla bilgilerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım" diye konuştu.

AFGANLILAR DOÇ. DR. HAYATİ AKBAŞ'I UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:53:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 21:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?