6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ağaç mantarı yüz güldürdü

Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olan Çarşamba Ovası’nı kaplayan kavak ve söğüt ağaçlarında mayıs ayında gerçekleştirilen ağaç mantarı üretiminden olumlu sonuçlar alındı.

Çarşamba ilçesine bağlı Yenikaracalı, Karacalı, Durusu ve Şeyhgüven köylerinde ekimi gerçekleştirilen ağaç mantarlarında ilk ürünler alınmaya başlandı

Özellikle son yıllarda çok popüler olan ağaç mantarı türlerinin, tamamen doğal ortamlarda hiçbir kimyasal madde ve gübre kullanmadan yetiştirilmesi, diğer mantar ve besin maddelerine göre değerini bir kat daha artırmaktadır. Kültürü yapılan diğer mantarlara göre çevre koşulları bakımından daha az seçici olan ve ülkemiz koşullarına daha uygun olan ağaç türü mantarlar hastalık ve zararlılara karşı dayanımı, diğer mantar türlerine göre üretimini kolaylaştırmıştır.

Oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek olan ağaç mantarına halkın ilgisinin büyük olduğunu anlatan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman konuyla ilgili yaptığı açıklamada; şimdilik deneme üretimi yapılan ağaç mantarı yetiştiriciliğinin, uzun ve orta vadede ilçe geneline yayılmasını hedeflediklerini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 13:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?