5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ağar temel atma törenine katıldı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde partisinin belediye başkanı tarafından yapılan hizmetlerin temel atma ve açılış törenlerine katıldı. 

19 Mayıs Mahallesi'nde belediye tarafından yapımı tamamlanan Semt Pazarı, Belediye Çarşısı ve Park açılışına katılan Mehmet Ağar, halka hitap etti. Belediyelerin sıkıntılarına değinen ve Büyükşehir Belediyeleri'nin sınırlarının genişletilmesiyle hizmet alanlarının artırılmasına yönelik çalışmaları eleştiren Ağar, bazı kanun değişikliklerinin hizmet kaynaklarındaki adaletsizliği gidermek, ihtiyacı olan belediyelere daha çok yardım yapmayı, modern, gelişmiş şehirler oluşturmayı amaçladığını söyledi.

 Uygulama böyleyken ihtiyacı olan belediyelere de adaletli bir şekilde, ayrım yapılmadan hizmetlerinin karşılanarak desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ağar, "Hizmet alanındaki adaletsizliği kaldırmak bizim görevimiz olacaktır. Yönetimin dibinde, temelinde adalet yoksa adalet yoksa orada huzurdan bahsedilemez. Belediyeler ve insanlar arasında ayrımcılık yapamazsınız. Bunlarda bizim insanlarımız. Bize oy verdi, vermedi fark etmez. Siyasette yönetim anlayışımız oyunu alamadığımızın, rızasını almaktır. Bu temel görevdir" dedi. İnsanların demokrasiye inanarak yaşadığı, düşündüğü, oy verirken hiçbir baskı altında kalmadan hür iradesiyle yaşaması gerektiğini dile getiren Ağar, "Ülkenin insanları için, senden, benden ötekinden ayrımı yapmadan yola devam etmeliyiz. Yoksa ülkede rahatı, huzuru bulamayız. Biz siyaseti rekabet olarak görüyoruz, husumet olarak değil. Halk bizi yeni yeni anlamaya başladı. Sorumluluğumuz ülkeyi daha yönetilir hale getirmektir. İşin, aşın, hürriyetin, olduğu, halkın yasaklarla, yolsuzluklarla bunalmadığı bir ülke yapmak bizim omuzlarımızın üzerindedir" diye konuştu. 

Kur-an'ı Kerim ve Türkçe mealinin okunmasının ardından açılış törenlerine geçildi. Açılış törenin ardından yaklaşık 1.5 milyon YTL'ye mal olacak yüzme havuzu ve kompleksin temelini atan Ağar, daha sonra tadilatı yapılan yeni belediye hizmet binasının açılışını da yaptı. Ağar, daha sonra partililerle birlikte açılışını yaptığı parkta çay içti. Bu sırada Mehmet Ağar'a ulaşmaya çalışan Asiye Akpınar'ı görevliler engellemeye çalıştı. Akpınar, "1 saattir beni Ağar'la görüştürmüyorsunuz, çekilin şu aradan" demesinin ardından Mehmet Ağar oturduğu yerden arkasını dönerek, "Bir adamı halledemedin" şeklinde espri yaptı. Bunun üzerine Akpınar, "Ben onu alt ederim de, size saygımdan bir şey demiyorum" şeklinde yanıt verdi. Daha sonra Akpınar, Mehmet Ağar'ın yanına oturarak sohbetti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Mehmet Ağar, çocuklarla yakından ilgilendi. Kucağına alarak çocukları seven Ağar, harçlık ta verdi. Geceyi Samsun'da geçirecek olan Ağar'ın yarın Samsun'dan ayrılması bekleniyor.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 23:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?