2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ağız ve diş sağlığı merkezi hizmette

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yeni açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde veriliyor.


Vezirköprü'de daha önceden devlet hastanesinde 1 bir doktorla verilen ağız ve diş sağlığı hizmetleri, yeni hizmete gire Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 9 doktor tarafından verilmeye başladı. Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın birinci katında 12 Ocak 2009 tarihi itibarıyla hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 8 ünite ve 9 doktorla hasta tedavilerine başlandı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmete girmeden önce diş hastalarının ihtiyaçları Vezirköprü Devlet Hastanesi'ndeki diş polikliniğinde yeterince karşılanamadığından hastalar diş tedavileri için Samsun'a sevklerinin yapıldığını belirten Başhekim Müsadiye Köseoğlu, hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hastaların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını, yapılan hizmetlerin hastaların sağlık karneleri ile karşılanacağını, ek ücret talep edilmeyeceğini, ayrıca sağlıksız ağız ve dişler özellikle kalp ve akciğer hastalıkları gibi önemli hastalıkları olan vatandaşlar için önemli bir risk taşıdığını kaydetti.


En kaliteli diş sağlığı hizmetinin verilebileceği bir merkez olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin güzel çalışmalara imza atacağını belirten Başhekim Köseoğlu, tedaviye gelen hastalarda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Vezirköprü için büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek, merkezin büyük bir boşluğu dolduracağına da inandığını söyledi.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Müsadiye Köseoğlu, "Merkezimizde 8 diş ünitesinde, 8 doktor, 1 başhekim, 1 müdür, 4 diş teknisyeni, 1 hemşire, 4 idari personel ile günde ortalama 150 hastaya hizmet veriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 19:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?