6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ağız ve Diş Sağlığı seminerleri

Canik Belediyesi, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Diş Hekimleri Odası tarafından 'Diş Hekimleri Haftası' nedeniyle düzenlenen 'Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Seminerleri'nin sonuncusu Dereler İlköğretim Okulu'nda yapıldı.


Canik bölgesindeki ilköğretim öğrencilerine yönelik başlatılan eğitim seminerlerinde Samsun Diş Hekimleri Odası'ndan Diş Hekimi Erman Ürer, öğrencilere diş fırçalama tekliklerini ve diş ipi kullanımını anlatarak, sağlıklı gülüşler için günde en az iki kez dişlerin fırçalanmasına ve 6 ayda bir diş hekimine kontrole gidilmesine işaret etti.

Ağız ve diş sağlığıyla ilgili yeni neslin bilgilendirilmesi amacıyla bu tür eğitim seminerlerin verildiğine dikkat çeken Diş hekimi Ürer, "Geçmişte bu tür eğitimlerin verilmemesi nedeniyle milyonlarca dolar paramız heba olmakta.

Bu tür eğitimlerin verilmesindeki tek amaç, heba olan paraların önüne geçerek, ülke ekonomisine kazandırmak ve gelecek nesillerimizdeki diş kayıplarını ortadan kaldırmaktır. Temennimiz, gelecek neslimizin sağlıklı ve beyaz dişlerle hayata devam etmesi. Bu tür eğitime destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e ve İlçe Milli Müdürlüğü'ne odamız adına teşekkür ediyorum" dedi.


Minikler, Diş Hekimi Erman Ürer'in ağız ve diş sağlığını maket üzerinde uygulamalı olarak anlatmasını pür dikkat dinledi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?