6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ağladı sınıf başkanlığını kaptı

Samsun'da ilköğretim okuluna başlayan çocuklar, velileriyle birlikte kimisi gülerek kimisi ise ağlayarak ders başı yaptı.


2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilköğretim 1. sınıfa ve anaokuluna gidecek minik öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması kapsamında okula 1 hafta erken başladı. Öğretim yılının ilk gününde minik öğrenciler velileriyle birlikte okullara koştu.

Okul bahçesinde toplanan veli, öğrenci ve öğretmenler ilk önce birbirlerini tanıdı, daha sonra isim isim okunarak sınıflara alındı. Öğrenciler ilk önce anne-babalarıyla sınıflarda oturdu.


Alparslan İlköğretim Okulu'nda da çocuklar sınıflarına alıştıktan sonra öğretmenler tarafından dışarı çıkarıldı, öğretmenler çocukların arkadaşlarına ve kendilerine ve sınıfa alışması için çaba harcadı. Veliler ise sınıfın önünde ve okul bahçesinde sabırsızlıkla çocuklarını bekledi. Bazı öğrenciler hemen arkadaşlarına ve sınıfa alışarak etrafa gülücükler saçarken, kimi öğrenciler ise gözyaşları içerisinde anne-babasını istedi. Öğretmenler de çocukların alışması ve ağlamaması için oyunlar oynattı, çeşitli hediyeler verdi. Gözyaşı döken Başak Balkan'ı annesi, Asya Avcılar'ı öğretmeni Muhammet İnanç teselli etmeye çalıştı.


Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, sabah saatlerinden itibaren okulları dolaşarak denetledi. Öğrenci, veli ve öğretmenlerle sohbet edip aksaklık olup olmadığına bakan İspirli, Kazım Özdemir İlköğretim Okulu'nu gezdi. 1. sınıfları kontrol eden İspirli, bir sınıfta öğrenci velileriyle çocukların oturduğunu görünce, "İlk günde oturabilirsiniz ama bundan sonra çocuğunuz için daha sınıflarda oturmayacaksınız" şeklinde uyarılarda bulundu. Gözyaşı döken Furkan Gürel'i gören İspirli, neden ağladığını sordu ve teselli etmeye çalıştı. Sürekli gözyaşı döken minik öğrenciyi kucağına alan Milli Eğitim Müdürü, öptükten sonra çikolata hediye etti.

Öğretmeninden çocuğun sınıf başkanı yapılmasını isteyen İspirli, dönüşümlü olarak yapılacak başkanlık görevinin ilkini Furkan öğrenciye verdirdi. Başkan olacağını duyan ve görevi yapabileceğini dile getiren Furkan Gürel, ağlamayı bıraktı.
Nevzat İspirli, Samsun'da 22 bin ilköğretim öğrencisinin eğitim-öğretime başladığını, toplamda 185 bin ilköğretim öğrencisinin 2008-2009 eğitim-öğretim yılına 8 Eylül'de başlayacağını, ortaokulla birlikte öğrenci sayısının 260 bin olduğunu kaydetti.
Bu arada, Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil de oğlu Batuhan'ı, Alparslan İlköğretim Okulu'na getirerek ilk derse girdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 15:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?