19
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ağlatan açılış

Çanakkale Zaferi’nin 90. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan "Samsun’da Çanakkale" çadırı, duygulu bir açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) tarafından, Garnizon Komutanlığı’nın katkılarıyla Samsun’da Çanakkale etkinlikleri düzenlendi. Çanakkale Zaferi’nin canlandırıldığı çadırın açılışında hem duygulu anlar hem de zaferin gururu yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı’na kurulan çadırın kurdelesi Vali Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Ay ve Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın tarafından kesildi. Açılışa protokolün yanı sıra çok sayıda subay ve astsubay ile vatandaşlar katıldı. Kurdele kesilmesinin ardından çadır gezildi. Çadırda Çanakkale Zaferi, üç boyutlu görüntülü cephelerle canlandırıldı. Protokolün çadırı gezmesi esnasında emekli astsubay İsmail Dönmez tarafından 3 boyutlu cepheler başında Çanakkale Savaşı’ndan anekdotlar anlatıldı.

Çadırın gezilmesinden sonra tiyatro ile Çanakkale Savaşı canlandırıldı. Tiyatroda sahnelenen savaştan kesitler, izleyenlere adeta savaş anını yaşattı ve duygulandırdı.

Vali Mustafa Demir ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Ay, gözyaşlarını güçlükle tuttu. Vali ve Garnizon Komutanı’nın önünde tiyatroyu izleyen Kışla Yaşar Doğu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Halit Mollahüseyinoğlu (13), hıçkırarak ağladı. Bazı subayların eşleri de göz yaşlarını tutamadı. Tiyatro, izleyicilerden büyük alkış alırken, tiyatronun ardından protokole Çanakkale’de eratın günlük menusu mısır çorbası, bulgur pilavı ve şekersiz hoşaftan oluşan yemek ikram edildi.

Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Ay, Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi, kalbimizin derinliklerinde bur gurur abidesi olarak duracaktır" dedi.

Açılış töreninde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Ragıp Varan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Burak Ediz, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın yanı sıra, askeri ve mülki erkan da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:30:15
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 15:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumhur IP: 81.214.69.xxx Tarih : 17.03.2005 17:33:09
çanakkale'yi ve şehitlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. onların kanlarıyla, canlarıyla savundukları topraklarımıza şimdi bizim daha çok sahip çıkmamız gerek zira başka vatan yok.