6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ahilik Haftası kutlanıyor

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 'Ahilik ve Evran Konulu Resim Sergisi ve Ödül Töreni' düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yapılan Ahilik ve Evran Konulu Resim Sergisi ve Ödül Töreni'ne, Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Ahmet Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, oda başkanları, Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Ün ve çok sayıda esnaf katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Metin Genççakır, amaçlarının Ahi Evran dostluk, kardeşlik ve eli bol anlamına gelen aynı zamanda da dünü araştırıp inceleyip geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Ardından konuşan Vali Yardımcısı Mesut Eker, Ahilik geleneğinin milletin olumlu zenginlik kaynaklarından biri olduğunu dile getirdi. Açılışın ardından resim sergisi katılanlarca gezildi. Samsun merkezde ki ilköğretim okulları arasında yapılan Ahilik ve Evran Konulu Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan Sedanur Aydın 1., Denizevleri İlköğretim Okulu'ndan İbrahim Ethem 2., Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan Abdullah Tüysüz 3. oldu. 

Samsun merkezdeki tüm ilköğretim okullarının katıldığı yarışmada 2 öğrencisi derece elde eden Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu büyük başarı elde etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 08:29:43
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 08:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?