6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ahilik Haftası toplantısında gerginlik

Samsun'da ilki düzenlenecek olan 'Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı' öncesi yapılan toplantıda, Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Arslan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır arasında sert tartışma yaşandı.


13-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı'yla ilgili toplantı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda yapıldı. Birliğe bağlı oda başkanlarının katıldığı toplantıda, 'Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı' ile ilgili konular görüşüldü.


Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır başkanlığında yapılan toplantının başında söz alan Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, yapılan etkinliğin anlamlı olduğunu, ancak birliğin asıl yapması gereken görevleri yapmadığını öne sürdü. Genççakır'ın, Tüm Emlakçılar Meslek Odası'na denetim yaptırdığını dile getiren Arslan, "Kendi yapacağı denetimi yapamıyor. Ankara'dan denetçi istiyor" dedi. Konuşmasında Esnaf Odaları Birliği'nin esnaf ve sanatkarın haklarını korumadığını iddia eden Hasan Arslan, "Amacımız esnaf ve sanatkarın hak hukuk ve çıkarlarını korumak ve sağlamaktır. Ama Genççakır tam tersini yapıyor. Bugün bana yapılan, yarın başkasına yapılır. Oda başkanın tanımayan birlik başkanı olamaz" diye tepki gösterdi.


Arslan'ın konuşmasını sert ses tonuyla yarıda kesen Genççakır, tartışmanın yerinin ve zamanının uygun olmadığını kaydetti. Arslan'a, hakkında şikayet geldiği için oda olarak denetim istenildiğini ifade eden Genççakır, "Denetim ile ilgili raporumuzu Ankara'ya verdikten sonra 1 hafta içinde Hasan Arslan'la ilgili 5 kişi daha şikayete geldi. Biz yapılması gerekenleri yaptık. Denetçiler ise sadece hiç bir şey yapmadan gitti" şeklinde konuştu.


Gerilimin arttığı toplantıda bazı oda başkanlarının "basın dışarı çıksın" sözüne tepki gösteren Hasan Arslan, "Basını dışarı çıkaramazsınız. Basını hiçbir şekilde kovamazsınız" dedi.


Arslan ve Genççakır'ı diğer oda başkanları zorla sakinleştirdi. Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kenan Tekin ise, "Ben Hasan Arslan'ı dinlemeye gelmedim" ifadesini kullandı. Ardından Arslan, "Doğruları söylediğim için karşımda duruyorsunuz" diyerek toplantıyı terk etti.
Gergin başlayan toplantı, gündem maddelerini görüşmeye devam etti

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 09:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?