6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ahlaksız teklif cinayeti

Samsun'da lokantacılık yapan 42 yaşındaki Mustafa Tekinarslan, akrabası Ayhan Tekinarslan’ı (60), geçen yıl Mayıs ayında boğarak öldürüp dereye attı. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Tekinarslan, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Tekinarslan, akrabası Ayhan Tekinarslan’ı, eşini telefonla rahatsız edip, ahlaksız teklifte bulunduğu için öldürdüğünü söyledi. Eşini azmettirdiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Saniye Tekinarslan ise ifadesinde, “Ayhan amca bana uygunsuz mesajlar çekiyor. Cinsel ilişki teklifinde bulunuyordu” dedi.

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde 2007 yılının Mayıs ayında derede bir ceset bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda boğazındaki kravatla boğularak öldürülen kişinin Ayhan Tekinarslan olduğu belirlendi. Cesedin bulunduğu derede ve çevrede araştırma yapan ekipler, bir cep telefonu buldu. Cep telefonu numarasından yola çıkan polis, ilçe merkezinde lokanta işleten 3 çocuk babası Mustafa Tekinarslan’ı gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonucunda Mustafa Tekinarslan, cinayeti kendisinin işlediğini kabul edince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EŞİME AHLAKSIZ TEKLİFTE BULUNMUŞ

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘planlayarak bir kişiyi öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Tekinarslan, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tekinarslan yaptığı savunmasında şunları söyledi: “Ayhan amca uzaktan akrabam olur. Ben kendisinin bir yanlışını görmedim. Ancak olaydan 1.5 ay kadar önce eşim, Ayhan amcanın kendisini rahatsız ettiğini, uygunsuz mesajlar çektiğini söyledi. Ben çektiği mesajları toplayarak onu şikayet edecektim. Ancak olay günü de, eşime lokantada ahlaksız teklifte bulunmuş. Eşim de bunu bana söyledi. Ben de kendisine eşimin telefonundan mesaj çekerek randevu verdim. Amacım onu uyarmaktı. Beni karşısında görünce şaşırdı ve küfür etmeye başladı. ‘Hepinizi öldüreceğim’ diyerek elini beline atınca ben de yerde bulduğum demir boru ile bir kez vurdum. Sonra boğuşmaya başladık. Kravatını sıkarak boğdum. Sonra da dereye yuvarladım. Namusum için katil oldum.”

“TUHAF HAREKETLER YAPIYORDU’
Duruşmaya katılan ve eşini cinayete azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Saniye Tekinarslan ise ifadesinde, “Eşimle birlikte lokanta işletiyoruz. Ayhan amca, sürekli bizim lokantaya gelirdi. Son dönemlerde tuhaf hareketler yapıyordu. Olay günü de bana mesaj çekerek ahlaksız teklifte bulundu. Ben de durumu eşime anlattım. Onunla konuşmak için kendisine randevu verdim ve bu olay oldu” dedi.

Mahkeme gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?