6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Ak Parti'de devir teslim

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde başkan seçilen Mehmet Köse, görevi eski Başkan Ahmet Yılmaz'dan törenle devraldı.
AK Parti İlçe Binası'nda dün gece geç saatlerde düzenlenen devir-teslim törenine AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yeni AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, eski Başkan Ahmet Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.


Devir-teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Kongre sonrasında bugün burada eski Başkan Yılmaz'a, bugüne kadar verdiği hizmetler ve birlikteki başarılı çalışmalarımız nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu kongremiz, Yılmaz-Köse seçiminden çok, birileri tarafından Milletvekili Fatih Öztürk ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yarışı gibi gösterildi. Bu kısır döngülerin son bulması gerekiyor. Bundan sonra eski-yeni demeden, yeniden Köse-Yılmaz kavgası yaşanmadan birlik ve beraberlik içinde yerel seçimlere başlama vaktidir" dedi.


Milletvekili Fatih Öztürk, bu kongre ile AK Parti'nin daha da güçlendiğini vurgulayarak, "Kongrelerin çekişme değil, daha da güçlenerek ve yenilenerek çıkma mücadelesi olduğuna inanırım. Burada bulunan sizler, benden daha çok AK Parti için mücadele ettiniz. Bunu biliyorum. Şimdi yerel seçimlere hazırlanmak ve hizmetlerin devamını sağlama vaktidir. Yeni başkan ve yöneticilerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Eski Başkan Yılmaz'a ise verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Ahmet Yılmaz ise bugüne kadar başarılı dönemler geçirdiklerini ve hiçbir seçimden başarısız olarak çıkmadıklarını, iyi hizmetler verdiklerine inandığını dile getirerek, "Bundan sonra da yeni yönetim kurulundaki başkan ve arkadaşlarımız bizlerin bilgi ve tecrübelerimizden yararlanmak istediklerinde, fikrimizi sorduklarında, her zaman yanlarında olacağız. Biz AK Parti ailesiyiz ve bu aile bir kongre ile hiçbir şeyi değiştirmemiştir. Sadece Başkanlık değişmiştir, hedefler ve amaçlar hep aynıdır. Yeni bir heyecan ve yeni bir yönetim ile AK Parti daha iyi günlere gelecektir" ifadelerini kullandı.


Mehmet Köse de konuşmasında şunları söyledi: "Bizim yarışımız 17 Eylül'de Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nin kapısında sona ermiştir. Seçim havasında belki kalp kırmış olabiliriz. Bunu yapmadığımıza inanıyorum ama yine de herkesten böyle bir tavır olmuş ise af diliyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailede de yarış olacaktır. Biz de bu yarışı yaptık ve delegelerimiz teveccüh göstererek bizleri seçmiştir. Bu nedenle işimiz şimdiye kadar zordu ama bundan sonra daha da zor olacak. Bayrağı göndere çekmek ne kadar zor ise onu yukarılarda tutmakta ondan daha zordur. Onu orada tutabilmek için çok çalışmak gerekir. Biz bayrağı hep yukarıda tutmak ve önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olmak için şimdiden kolları sıvayarak yolumuza devam edeceğiz."


Daha sonra Milletvekili Öztürk, eski Başkan Ahmet Yılmaz'a, verdiği hizmetler nedeniyle çiçek verirken, Başkan Köse ise bir plaket vererek teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?