2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

AK Parti'li TOK adaylığını açıkladı

Eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 4 Temmuz'da gerçekleştirilecek AK Parti İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Tok, "Samsun İl Teşkilatı'nın heyecanını yitirdiği ve teşkilatlarını kucaklamadığı, bu nedenle de bir değişim arzusunun olduğu kanaati ortaya çıktı" dedi.
AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na ilk adaylığını açıklayan Erdoğan Tok oldu. Parti binasında çok sayıda partilinin katımıyla basın toplantısı düzenleyen Erdoğan Tok, adeta gövde gösterisi yaptı. Açıklamasında eleştirilere de yer veren Tok, artık değişim zamanının geldiği sinyallerini vererek, başkanlık yarışında göreve talip olduğunu söyledi. Kongre süreçlerinin, parti teşkilatlarının yenilendiği ve dinamik bir yapıya kavuştuğu müstesna günler olduğunu vurgulayan Tok, AK Parti'nin kuruluş ilkelerini benimsemek, taşıdığı misyona sahip çıkmak ve milletin talepleri doğrultusunda siyaset üretmenin her zaman ana prensip olması gerektiğini kaydetti.


Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Tok, AK Parti'nin yürüdüğü yolun onurlu ve aydınlık bir yol olduğunu dile getirerek, "Farkındalık içerisinde birlikteliği koruyarak toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir siyaset anlayışı içerisinde güvenin hakim olduğu bir yönetim anlayışı en büyük arzumuzdur" diye konuştu.
"AK Parti'nin Samsun'da yeniden güçlü ve dinamik bir teşkilata kavuşması, bütün parti mensuplarımızın ortak kanaatidir" diyen Tok, "Samsun'da değişimi arzulayan bu iradeyi görmezden gelemezdik. Biz de aynı düşünceye sahip olarak, değişimi arzulayan parti mensuplarının hislerine tercüman olmak adına bu yola çıktık" açıklamasını yaptı.


Yaptıkları tespit çalışmalarına değinen Tok, "Yapmış olduğum çalışma sonucunda Samsun İl Teşkilatı'nın heyecanını yitirdiği ve teşkilatlarını kucaklamadığı, bu nedenle de bir değişim arzusunun olduğu kanaati ortaya çıktı. Teşkilatlardaki heyecan, çalışma azmi, disiplin, birlik ve beraberlik anlayışında eksilme olursa, o teşkilatın başarılı olma ihtimali yoktur. Bunun sonucunda aday olmaya karar verdim. Göreve seçilirsem, yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte görevi layıkıyla yerine getirmek için gece-gündüz demeden çalışacağımızdan parti mensubu arkadaşlarımın emin olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.


"Partim beni bir göreve layık gördüğü zaman gurur yapmadığım gibi, görev vermediği anda da kırılmadım, gocunmadım" ifadelerini kullanan Tok, kendilerine düşen görevin gayrete teşvik, umutsuzluğa düşmemek olduğunun altını çizdi. Tok, Samsun'da sürekli söylenen, ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen birlikteliği ve beraberliği, şeffaf bir yönetim modelini hayata geçirecek, siyasi güven ortamını oluşturacak, 'ben değil, biz anlayışı' ile geniş katılımla, AK Parti'yi daha ileri bir noktaya taşıyacaklarını ifade etti.


Yönetim anlayışında istişareye önem vererek, karar alma süreçlerinde en geniş mutabakatın başarının olmazsa olmaz şartı olduğunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmayacaklarını belirten Tok, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İl başkanlığının, Samsunumuza hizmet edecek bir makam olduğu inancındayız. Bu tür makamlar nöbet yerleridir. Buralarda nöbet iyi şekilde tutulmalı ve vakti geldiğinde daha zinde ve daha taze güçlere devredilmelidir. AK Parti'nin Samsun'da yeniden güçlü ve dinamik bir teşkilata kavuşması için değişim kaçınılmazdır. Tazelenmek, yeniden ve bir daha atılım için, vizyon için aşkla ve heyecanla koşturmak, adaleti tesis etmek, yeni bir ses, ortak bir ses için değişim şarttır."
Tok, teşkilat kademeleri arasında nifak değil sevgiyi, kavga değil barışı, husumet değil kardeşliği, ayrılık değil birlik ve beraberliği, kayırmacılık değil adaleti, dışlamayı değil hoşgörüyü egemen kılacak anlayışı prensip haline getireceklerini sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?