5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

AK Partili Yazıcı Samsun'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı, "Erken seçim" diye bağıranların bugün önüne seçim sandığı konsa teker teker kaçağını söyledi.

AK Parti 18. İl Divan Kurulu Toplantısı Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Musa Uzunkaya, Cemal Yılmaz Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Av. Ali Akyüz ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Hayati Yazıcı, AK Parti olmasa Türkiye'nin bugün geldiği seviyeye gelmesinin mümkün olamayacağını kaydetti. AK Parti'nin iktidar olmadığı bir Türkiye'nin dünyanın dengesini bozacağını dile getiren Yacızı, "3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'de istikrar yoktu, güven yoktu, siyasetçi ve siyaset kurumları güven bakımından dibe oturmuş durumdaydı. 3 Kasım'da iktidara geldiğimizde; 'AK Parti bu ekonomik sorunların altında ezilir. Hele hele dış politikada üretecekleri ve geliştirecekleri bir strateji yok ve kadroları da yok, bunlar tepe taklak gider bir daha gelmezler' diye düşündüler. Ama onlar ne söyledilerse aksi oldu" dedi. 

Muhalefet partilerinin "Erken seçim" diye bağırdığını hatırlatarak, "Oysa bugün seçim sandığını önlerine koysak, emin olun sandıkta yarışacak parti bulmakta zorluk çekeriz" diyen Yazıcı, "Hepsi teker teker kaçarlar. Türkiye AK Parti iktidarı ile hem ekonomide hem siyasette istikrarı yakalamış, emin adımlarla önünü görerek yoluna devam ediyor. Biz hayalci değiliz. Aklımızla, mantığımızla, danışarak, istişare ederek, tartışarak projeler üretmek suretiyle yolumuza devam ediyoruz. AB sürecinde A, B ve C planını gördünüz. Muhalefet partileri hopladı zıpladı, bütün hegemonyaları ile bu planları anlayamadı. Bize destek vermedikleri gibi susmaları gerekirken susmadılar da. Avantajımızın azalmasına sebep oldular. Birşey bilmiyorsan ya da üretemiyorsan hiç olmazsa susmayı bilmelisin. Onu da yapmadılar" diye konuştu. 

Türk siyasetinin bazı kötü geleneklerinin bulunduğunu vurgulayan Yacızı, siyasette hiçbir şey üretemeyen siyasi partilerin rejim bekçiliğine soyunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Türkiye'de rejim işportacılığı yapanlar var. Kim iyi birşey yaparsa 'rejim' diye tutturuyorlar. Bugün Türkiye'nin rejimle hiçbir sorunu yoktur. Herkes Cumhuriyeti kabullenmiş, partementer demokrasinin arkasında ve yanındadır. AK Parti'nin rakibi yok. Biz kendimizle yarışıyoruz. Çıtayı çok yükselttik, beklentilerimiz fazla, onun için daha çok çalışmalıyız. Yılmadan, bıkmadan ve usanmadan hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ufkunu aydınlatmak sevdamızı mutlaka gerçekleştireceğiz." 

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 17:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?