5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Akaryakıt yolsuzluğu: 15 gözaltı

Ondokuzmayıs Üniversitesine (OMÜ), ihale şartnamesine aykırı olarak, düşük ayarlı akaryakıt verilmesi iddiası ile ilgili soruşturma kapsamında, 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, ihale sonucu OMÜ'ye bir şirket tarafından gönderilen fuel oilin 4 numara olması gerekirken daha düşük ayarlı olduğunu belirledi. Bunun üzerine ihaleyi alan İstanbul merkezli söz konusu şirket ile akaryakıtın taşınmasına aracılık eden Samsun'daki bir şirkete eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, iki şirketin yetkilileri ile akaryakıtın taşınmasında kullanılan tanker sürücülerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Taşımada kullanılan 34 EB 2804, 34 MBG 70, 34 BS 5003 ve 34 BU 8874 plakalı tankerlere el konuldu. Samsun'daki şirketin Organize Sanayi Bölgesi ile Kutlukent beldesinde bulunan depolarında da arama yapılarak örnek alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. OMÜ yetkilileri, 650 bin YTL tutarındaki akaryakıt alım ihalesinin yaklaşık bir ay önce gerçekleştirildiğini söylediler.

AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 13:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?