4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Akdağ sezona hazırlanıyor

AKDAĞ SEZONA HAZIRLANIYOR

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, kış sezonuna hazırlık için ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

2005 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Samsun İl Özel İdaresi tarafından Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak çalışmaları tamamlanan ve 15 dekarlık alanı içeren merkeze; 300 mavi ladin, bin sarıçam olmak üzere toplamda bin 300 ağaç dikilecek. 1 ila 1.5 metre boylarında yaklaşık 4 metre arayla yerleştirilecek ağaçların dikim işlemlerinin bir ay içinde tamamlanması ve merkezin sezona hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometrelik mesafenin bulunduğunu belirten Özel İdare Yetkilileri, yolun alt yapısının geçen sene yapılan çalışmalarla tamamlandığını belirterek, "Başladığı noktanın bin 400 metreye en üst noktasının da bin 800 metreye ulaşan bin 350 metre uzunluğundaki telesiyejin bakım onarım çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından telesiyejimiz de aktif hale gelecektir" dedi.

Merkezin sezona hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmalarını İl Genel Meclis Üyeleri de ziyaret ederek yerinde gördü.

AKDAĞ SEZONA HAZIRLANIYOR
AKDAĞ SEZONA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 12:42:05
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 12:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?