6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Akdağ Su yeni fabrika açtı

Samsun'un Ladik ilçesi Soğanlı köyünde faaliyet gösteren Akdağ Kaynak Suyu Fabrikası, yeni hizmete giren fabrikasıyla üretimini arttırdı.

Ladik Değirmenönü mevkiinde bulunan fabrikanın açılış törenine, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan, Doğa Su Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mısırcı ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Mısırcı, 3 şirketin bir araya gelerek Doğa Su Gıda San. Tic. Ltd. Şti'ni kurduğunu belirterek, 13 Mart 2002 yılından beri
Akdağ Doğal Kaynak Suları'nın üretimini yaptıklarını kaydetti. Soğanlı köyünde bulunan fabrikanın 2004 yılında yapılan yeni yatırımlarla saatte 5 bin koli üretimine geçtiğine dikkat çeken Mısırcı, fabrikayı büyütmek için 2006 yılında Değirmenönü mevkiinde bulunan 14 bin metrekare alan üzerinde 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip yeni fabrikanın temellerini attıklarını söyledi.

Mehmet Mısırcı, "Fabrikanın tamamlanmasından sonra eski üretim tesislerimizi tamamen buraya taşıdık. Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışından makine alarak, üretimi saatte 14 bin koli pet su, 2 bin 500 koli bardak su, bin 200 adet damacana üretimine çıkardık" dedi.

Bugüne kadar şirketin 8 milyon 500 bin dolarlık yatırım yaptığını vurgulayan Mısırcı, 50 kişilik istihdam olanağı oluşturduklarını ifade etti.

Vali Güzeloğlu ise, yerel kaynakları ve zenginlikleri değerlendirmedikçe istenilen ölçekte kalkınmayı istenilen hedefe taşımanın mümkün olamayacağını kaydetti.

Vali Güzeloğlu, "Ladik'te su gibi çok gerekli bir kaynak ve zenginliği ülke düzeyinde başarılı bir dağıtım ağıyla bölgeler ölçeğine taşıyan ve bununla da sınırlı kalmayıp uluslararası alana da açılması gereken Ladik Akdağ Su ve buna bağlı tesisleri, herkes için alınması gereken bir başarı öyküsüdür. Kalkınma önce bununla ilgili temel değerleri anlamak ve kavramakla olur. Şüphesiz Ladik'in kalkınmasına dönük çabalar da, Ladik'ten başlayarak olursa anlamlı olur. Bu nasıl olacak? Ladikliler yapabileceğinin en iyisini hedefleyecek, buna dönük kendi kaynaklarını kullanacak, ulusal ve uluslararası kaynak ve fonlardan yardım alacak ve inanacak. Şüphesiz sonrasında da başarı karşımıza çıkacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesini kesen Vali Güzeloğlu, daha sonra fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 17:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kşlou bha IP: 88.232.181.xxx Tarih : 14.04.2012 19:01:11

 arkadaş ben bu işin ne dim şimdi alla hala insan bi en yakın arkadaşına su dağıtır