6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Akdağ'a termal otel geliyor

Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Samsun Kayak Sportif Hizmetleri ve San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bozkurt, 2.5 milyon lira yatırım ile kurulan Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin yanına 15 milyon liralık yatırımla termal otel kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Samsun'un Ladik ilçesi Akdağ Kayak Merkezi'nin bulunduğu yere mayıs ayında termal otel inşaatına başlayacaklarını belirten Yusuf Bozkurt, "Akdağ Kayak Merkezi'nin yanına 16 dönümlük alana termal otel için mayıs ayında sondaj çalışmalarına başlayacağız. Sezgin Gümüş, Abdullah Uzun ve ben 50 senelik birikimlerimizi buradaki kayak merkezine aktardık. Buraya 100 yataklı termal otel için mayıs ayında inşaatına başlayıp, Türkiye'de olmayan bir şeyi Samsun'umuzun Ladik ilçesine kazandırmak istiyoruz" dedi.

Samsun'a hizmet etmek için geldiklerini ifade eden Bozkurt, "Bir gün iş sahibi olduğumuzda Samsun'da bir şeyler yapacağımıza ant içmiştik. Onun için Akdağ Kayak Merkezi'ni kurduk. Şimdi de termal otel için 15 milyon TL'lik yatırım yapacağız. Ladik ve Samsun'un kaderini değiştirmek için buraya geldik. Türkiye'de olmayan sıcak su termal otele mayıs ayında sıcak suyu çıkartmaya çalışacağız. Buraya açacağımız termal otel ile Spor Toto Süper Lig'de oynayan bütün kulüpleri buraya getirmeyi düşünüyoruz. Burada kamplar yapılacak. Burada sporcularımız antrenman yaptıktan sonra otelimizde dinlenecek. Buraya açacağımız otel ile ilk etapta 300-400 kişilik istihdam sağlanacak. Termal oteli için Mayıs ayında sondaj çalışmalarına başlayacağız. İlk etapta 100 yatak kapasitesiyle hizmet verecek otelde yüzme havuzu, fitness salonu, spa merkezi, masaj salonu, Türk hamamı, sauna, buhar ve çamur banyoları gibi birçok alanlar yer alacak. Bunların yanı sıra sosyokültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan termal otel kompleksi içerisinde çeşitli organizasyonların yapılabileceği çok amaçlı bir salon, restoran, kafe ve oyun salonları da yer alacak" diye konuştu.

Tesisi sadece bir otel olarak görmediklerini de sözlerine ekleyen Bozkurt, "Bu yeri aynı zamanda sosyokültürel bir merkez haline gelmesini de arzuluyoruz. Termal Otel'in hizmete girmesiyle Ladik bölgemiz turizm açısından aktif bir konuma gelecek. Termal Otel Ladik'e ve bölgeye ekonomik kalkınma anlamında çok büyük bir katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 12:55:33
Güncelleme :5 Mart 2012 Pazartesi 12:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?