5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Akedemi-Duyum merkezi açıldı

Samsun'da, Akademi-Duyum Tıp Merkezi hizmete açıldı. 

Cumhuriyet Caddesi Adliye Sarayı karşısından açılan Akademi-Duyum Tıp Merkezi'nin yaklaşık 3 bin YTL'ye mal olduğu öğrenildi. Merkezde 10 yatak, 2 ameliyathane, endoskopi- bronkoskopi odası, uyku odası ve uyku laboratuarı, alerji ve solunum fonksiyon testleri odası, duyum kulak burun merkezi bulunuyor. Merkezin açılışına, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Akademi-Duyum Tıp Merkezi Başhekimi Ersin Yılmaz, 28 uzman hekim ve 36 personelin görev alacağı merkezde çağın gerektirdiği her türlü donanım bulunduğunu kaydetti. 

Türkiye'de sayılı Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan uyku laboratuarının merkezde faaliyette olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Bugün Türkiye'deki ölümlerin yüzde 3'ü uyku bozukluklarının sonucudur. Başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere, hipertansiyon, hafıza kaybı, horlama, gündüz aşırı uykulu ve yorgun olma ve daha birçok belirtinin ve hastalığın sebebi uyku da nefesimizin durmasıdır" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Razaman Aksoy ile Milletvekili Ahmet Yeni merkezin açılış kurdelesini kesti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 18:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?