6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Akıllanmadı 2 cana mal oldu

Emrah A. 20 Mayıs’ta Samsun’da aşırı sürat yaparak 6 yaşındaki Yücel Nurhan Önal’ı çarparak öldürdü.

Bir işadamının oğlu olan Emrah A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emrah A. 6 gün sonra yine aşırı sürat, alkol ve yağış nedeniyle bir trafik kazası daha yaptı ve arkadaşı Emrah Kazancı’nın ölümüne neden oldu.

Samsun’da 20 Mayıs’ta 23 yaşındaki Emrah A. aşırı sürat yapması nedeniyle aracının direksiyon hákimiyetini kaybederek 6 yaşındaki Yücel Nurhan Önal’a çarptı.

Küçük çocuk olay yerinde ölürken, bir işadamının oğlu olan Emrah A. gözaltına alındıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Küçük Yücel’in ailesi gencin serbest bırakılmasının şokunu yaşarken, Emrah A, kazadan 6 gün sonra arkadaşı Emrah Kazancı (23) ile alkol aldıktan sonra 34 AK 8774 plakalı ciple evine gitmek istedi. Emrah A, yine aşırı sürat ve yağmur nedeniyle Cengiz Ö. yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Takla atan cipte ön koltukta oturan Kazancı yaşamını yitirdi. Emrah A. ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Alkol muayenesinde Emrah A’nın 2.54 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis, araçtaki boş bira şişelerini delil olarak kayıtlara geçti. Ancak bu defa tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oğlu Yücel’in ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakıldıktan sonra başka bir kazaya karışmasına isyan eden 21 yıllık anaokulu öğretmeni anne Leyla Önal, şunları söyledi: "14 yıl çocuk özlemi ile yaşadım. Yücel’le bu özlemim bitti. Hayallerim vardı, oğlumu okutup bu vatana iyi bir evlat yetiştirmek istiyordum. Ancak onu hiç ummadığımız şekilde bir trafik kazasına kurban verdik. Daha sonra oğlumun ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakıldığını duyunca dünya başıma yıkıldı. ’Başka canları yakacak. Neden bıraktılar?’ dedim. Daha sonra alkollü bir şekilde direksiyon başına geçtiği son kazayı duyduk. Umarım uzun süre cezaevinde kalır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 13:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muratdemir IP: 85.105.109.xxx Tarih : 2.06.2008 09:59:13

adli merciler bu olayı bir zahmet soruşturu versinler?ve hatalıların toplum vicdanını nasıl sarstıklarını anlatsım birileri .olayın bir insan hayatının deyerinin olmadığı ve birilerinin nasıl kollandığını görmekteyiz?nerede ve kimlerle yaşıyoruz bilelim bir zahmet.HERŞEY GECİKE BİLİR AMA ADALET ASLA VE ASLA?