4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

AKP, Samsun'da 20 belde adayını açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Samsun İl Teşkilatı Samsun'da 8 ilçeye bağlı 23 beldede 28 Mart Yerel Seçimleri için adaylarını belirledi. Altınkum adayı olarak Recai Kılınç'ın isminin açıklanmasından hoşnut olmayan belde teşkilatı, Selçuk Kemeröz'ün aday olmasını isteyince gerginlik yaşandı.
AKP Altınkum Belde Başkanı Mehmet Kovgün ve beraberindeki 20 kişilik grup, AKP Samsun İl Koordinasyon Merkezi'ne gelerek İl Başkanı Fuat Köktaş ile görüşmek istedi. Mehmet Kovgün, "Bizim 6 aday adayımız vardı. Hepsi de birbirinden kaliteli ve başarılı. İl Başkanımız'a bazı tepkileri iletmeye geldik. Sonra çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Altınkum'dan bazı partililerin istifa dilekçeleriyle geldiği belirtilerek, isteklerinin gerçekleşmemesi halinde dilekçeleri verecekleri ileri sürülürken, İl Başkanı Fuat Köktaş, Altınkum ekibini basına haber verildiği gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine Belde Başkanı Mehmet Kovgün ve beraberindeki bazı isimler koordinasyon merkezinden ayrıldı. Kalan grup ise, "15 kişilik belde yönetiminden 13 kişi istifa edeceğiz. Selçuk Kemeröz'ün aday olmasını istiyoruz" diye konuştu.
AKP İl Başkanı Fuat Köktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz, birilerine koltuk vermek için kurulmadık" diyerek, kararlarından dönmeyecekleri hatırlatmasında bulundu. Fuat Köktaş, "Altınkum adayı Recai Kılınç teşkilattan mı gelmiş? Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH)'da mühendismiş, istifa etmiş aday adayı olmuş, teşkilat temayül yoklaması, halk arasında anket yapılmış, mülakatlarda bütün adaylara projeleri, belediyelerin yapısı sorulmuş, gizli oy açık tasnif sonucu seçim yapılmış. 23 beldenin hiçbirinden belirlenen adaylar için tepki gelmedi. Sadece Altınkum'dan tepki geldi, o da doğaldır" şeklinde konuştu.
Belirlenen adayların değiştirilmesinin mümkün olmadığını da dile getiren Köktaş, sözlerine şöyle devam etti;
"Herkesin gönlünde farklı aday olabilir. Kendini ona yakın bulur. Bunların nedenleri var. Ama biz AKP'ye veya teşkilatlarına belediye başkan adayı belirlemiyoruz. O beldenin insanlarına hizmet edecek belediye başkan adaylarını belirliyoruz. Seçildikten sonra hizmet edeceğine inandığımız insanlar üzerinde karar kıldık. Biz kimseye koltuk vermek için kurulmadık. Altınkum heyetine 'Görüşelim ama kararımı değiştirmek için değil, sizi ikna etmek için görüşelim' dedim. Biz verdiğimiz karardan geri dönmeyiz. Yanlış da yapmadık. En doğru kararları verdik. Yanlış yok. Yanılma yok. Aday adaylarından en mükemmel olanları seçtiğimize inanıyoruz. Yanlış yapmak için çalışsaydık, bir hafta evvel bütün adayları hemen açıklardık. Biz üç aydan beri devam eden süreçte ve 3 gündür gece-gündüz çalışıyoruz. Temayülde birinci, ankette birinci olan adaya sonra 'Sevilmiyor' de. Böyle birşey olur mu?"
Köktaş, Altınkum'un "Belediyeyi Recai Kılınç'la alamayız" endişesi olduğuna da değinerek, bunun teşkilatlar için zaaf olduğunu vurguladı. Köktaş, "Partimizde kimse özgüvenini kaybetmemeli. Altınkum'u bu endişeden kurtarırız, işi toparlarız. İstifa olayı olmaz. Bizim teşkilatımız. Gider görüşürüm, hallederiz" dedi.
Belirlenen 23 adaydan 8'i ilkokul, 5'i ortaokul, 4'ü lise, 1'i yüksekokul, 1'i polisokulu ve 4'ü de üniversite mezunu.
Samsun'un 23 beldesinde kesinleşen AK Parti Belediye Başkan Adayları'nın isimleri ise şöyle;
Merkez İlçe : Recai Kılınç (Altınkum), Turan Çakır (Kurupelit).
Bafra : Ahmet Akbaş (Çetinkaya), Hayri Yetkin (Doğanca), Hamza Ersoy (İkizpınar), Dursun Aygün (Kolay).
Çarşamba : Kemal Öztürk (Ağcagüney), Nihat Soğuk (Çınarlık), Davut Sancar (Dikbıyık), Mehmet Aydın (Hürriyet)
Havza : İsmail Şengül (Bekdiğin), Erol Pepeç (Ilıca).
Terme : Nevzat Bektaş (Ambartepe), Mustafa Gökçe (Evci), İsa Baş (Gölyazı), Hüseyin Alemdar (Hüseyinmescit), Kamil Sarıkoç (Kozluk).
Vezirköprü : Ahmet Avcı (Göl), Ali İhsan Üzer (Narlısaray).
Ondokuzmayıs : Ahmet Topal (Dereköy), Süleyman Eroğlu (Yörükler).
Tekkeköy : Halil İnci (Aşağıçinik), Avni Şenel (Büyüklü).
AYHAN GONCA - SAMSUN (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 22:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?