5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

AKP İl Kongresi yapıldı

ali akyüzAKP Samsun İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde Avukat Ali Akyüz başkanlığa seçildi. 

Doğu Park Amfi Tiyatro'da dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen kongre, gece saat 00.10'da sonuçlandı. Seçimlerde iki liste yarıştı. İl Başkanı Fuat Köktaş ile Ali Akyüz'ün girdiği seçimlerde 342 oy alan Akyüz, il başkanı oldu. Fuat Köktaş'ın listesi 300 oyda kaldı, 7 oy geçersiz sayıldı. 

İl Başkanı olan Ali Akyüz, AKP İl Başkanı olmanın onurunu yaşadığını ve üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalışacağını kaydetti. 

Ali Akyüz başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Hüseyin Toptan, Mehmet Köse, Nilay Bereket, Adem Alan, Nurettin Öztürk, Uğur Hacıkerimoğlu, Recep Kemal Çertel, Hüseyin Kadri Kazancı, Haluk Tan, Savaş Güven, Meryem Köse, Mustafa Yılmaz, Muhammet Kaya, Musa Şentürk, Ömer Yalnız, Ali Kıran, Esma Atasoy, Özlem Ağar, Miner Çakır, Nurcan Turna, Makbule Yılmaz, Mahmut İşbilir, Fazilet Taşlı, Mihri Tuğba Doğruoğlu, Fatma Esma Hekimoğlu, Beyhan Engizli, Alaaddin Şahin, Hüseyin Cerrahoğlu, Uğur Turan Sağlam, Tahsin Canikli, Hüseyin Dereli, Fikret Kademoğlu, Naim Demirtaş, Yavuz Bayrak, Hüseyin Bayraktar, Mücahit Adanur, Mahir Kayaoğlu, Adem Güney, İsa Akman, Ali Talak, Hüseyin Cebeci, Osman Sonses, Kani Gürel, Hasbi Köseoğlu, İbrahim Keskin, Ali İhsan Çelebi, Oktay Altun, Yaşar Akça, Funda Tan"
AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki yüce milletimizin hissiyatını Türkiye'nin yönetiminde temsil etmek üzere AK Parti çatısı altında toplandık. AK Parti, kimseye ama kimseye makam ve mevki vermek için kurulmadı" dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Liderimizin bu misyon ve duygusunun, hepimizin ortak inanç ve hissiyatına tercüman olduğundan en ufak şüphemiz yoktur. Bunun içindir ki delegelerimizin hüsnü teveccühü ve kabulüyle 'önce insan' diyen AK Partimiz'in Samsun İl Başkanlığı'na seçildik. Bundan sonra el ele verip Samsun ve ülkemiz için çalışacağız".
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 15:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?